نماینده دادستان در پرونده گروه عظام:

ایروانی پول بیت المال برای تولید داخل را صرف واردات قطعات چینی می كرد

ایروانی پول بیت المال برای تولید داخل را صرف واردات قطعات چینی می كرد به گزارش آی وكیل نماینده دادستان تهران در پرونده گروه عظام، اظهار داشت: اقدامات گروه عظام سبب شد برخی خودرو های تولیدی چند دهه قبل به واسطه سودی كه این ها از واردات قطعات می بردند همچنان از خط تولید خارج نشوند.


به گزارش آی وكیل به نقل از مركز رسانه قوه قضاییه، به تازگی یكی از روزنامه ها، ادعایی در مورد گروه عظام مطرح كرده است در خصوص اینكه این گروه در تولید ۱۴ خودرو داخل كشور نقش مستقیم داشته كه حدودا ۴ مورد آنها جزوخودرو های پر تیراژ كشور هستند.
این ادعا در حالی عنوان شد كه متهم ردیف اول این پرونده یعنی عباس ایروانی مدیر گروه عظام (تولید كننده قطعات خودرو) متهم به افساد فی الارض از مجاری اختلال عمده در نظام اقتصادی كشور با توسل به قاچاق سازمان یافته و حرفه ای قطعات خودرو به صورت عمده و كلان است.
مسعود شاه محمدی نماینده دادستان در پرونده رسیدگی به اتهامات گروه عظام، در واكنش به ادعا های مطرح شده در ارتباط با نقش عباس ایروانی در تولید خاطرنشان كرد: عباس ایروانی تعداد محدودی كارگاه تولیدی داشت كه حوزه فعالیت این كارگاه ها مونتاژ و سرهم بندی قطعات وارداتی بوده است.

نماینده دادستان افزود: بحث سر این است كه ایروانی از بانك وام گرفته است؛ یعنی همه پول اولیه را از بیت المال قرض گرفته تا در راه تولید قرار دهد؛ اما عمده این پول را كه مبلغ قابل توجهی هم هست در عرصه واردات قرار داده، ولی این واردات منجر به عدم تولید شده است.

شاه محمدی تصریح كرد: یكی از علل امروز مشكل تامین قطعات خودرو همین افرادی هستند كه ارز دولتی دریافت و از تسهیلات بانكی و بیت المال بهره برده اند كه ما را به خودكفایی در تولید برسانند، اما درآن برهه از زمان این پول ها را به واردات اختصاص دادند.

شاه محمدی خاطرنشان كرد: اگر این انحصار وجود نداشت امروز نیازمند واردات از كشور های دیگر نبودیم، اگر ایروانی نمی توانست به واسطه زدوبند وام بگیرد و قرارداد ها را در ایران خودرو و سایپا با خودش تنظیم كند حالا شركت های نوپای دیگری می توانستند بومی سازی علم را در صنعت خودرو انجام دهند.
وی خاطرنشان كرد: باید از این افراد پرسید حالا كه واردات انجام دادید چرا قاچاق كردید؟ چرا تعرفه را پرداخت نكردید و چرا تعرفه ۲۵ درصدی را ۵ درصد اظهار كردید؟ چرا نماد شركت خویش را بر كالا های وارداتی و چینی می زدید؟

نماینده دادستان تصریح كرد: ایروانی می توانسته كالا را با ماخذ تعرفه وارد كرده و حق بیت المال را پرداخت كند؛ عمده كار آنها واردات بوده، پول بیت المال برای ایجاد تولید و خودكفایی در حوزه تولید قطعات خودرویی مورد نیاز شركت های خودروساز را با انحصاری كه در دست داشتند قطعات دسته چندم چینی را وارد كرده اند.

شاه محمدی افزود: این مورد سبب شد برخی خودروهای تولید چند دهه قبل به واسطه سودی كه گروه عظام از واردات قطعات می برد همچنان از خط تولید خارج نشوند.
وی با اشاره به اینكه بخش عمده فسادی كه در بحث خودرو وجود دارد مربوط به همین افراد است، اظهار داشت: ما نتوانستیم تولید قطعات را در كشور بومی سازی نماییم كه سبب شد تا افرادی كه می توانستند این حرفه را پیش ببرند از گود بیرون بروند و خودشان با زدوبند درون گود باشند.

شاه محمدی به مبحث انتشار یافته در فضای مجازی درباره نماینده گمرك پرداخت و اضافه كرد: بحثی در فضای مجازی عنوان شد كه نماینده گمرك تشكیل پرونده داده در صورتیكه این فرد به اصرار بنده و قاضی در شعبه حاضر شد و اعلام نمود كه ما شكایتی نداریم و اگر هم صحبتی كرد بخش عمده صحبت هایش به نفع آقای ایروانی بود.

نماینده دادستان با تاكید براینكه هیچ گونه اعلام جرمی در این خصوص پیش از كشف ضابطین در گمرك صورت نگرفته است، اظهار داشت: عمده تقصیری كه ما می دانیم بر عهده مسؤلان حقوقی در گمرك بوده است، چونكه اگر متوجه بزهی می شدند اعلام جرم نمی كردند و اگر اعلام جرمی هم صورت گرفته در همان مسایل جزئی خودشان بوده است.





1398/08/13
18:35:16
5.0 / 5
4727
تگهای خبر: پرونده , حقوق , دادستان , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

محکمه

آگهی قانونی وکیل

وکالت

وکالت

دادگستری

وکیل ماهر

خانواده