آیت الله رئیسی:

ارتباط جدی بین نظام برنامه ریزی و علوم انسانی اسلامی یك لزوم است

ارتباط جدی بین نظام برنامه ریزی و علوم انسانی اسلامی یك لزوم است به گزارش آی وكیل آیت الله رئیسی در مراسم افتتاحیه پنجمین كنگره علوم انسانی اسلامی ضمن تاكید بر لزوم پیوند نظام برنامه ریزی و علوم انسانی اسلامی از نظریه پردازان خواست در كاهش ناهنجاری های اجتماعی كمك كنند.



به گزارش آی وكیل به نقل از مهر، مراسم افتتاحیه «پنجمین كنگره بین المللی علوم انسانی ـ اسلامی» بامداد امروز با حضور آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، حجت الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، غلامعلی حداد عادل، حجت الاسلام رضا غلامی و دیگر اساتید علوم انسانی در سالن همایش های صدا و سیما برگزار گردید.
نظریه پردازان برای كاهش ناهنجاری ها كمك كنند
آیت الله رئیسی در این مراسم اظهار داشت: قبل از این قصد داشتم كه از حضور در مراسم عذرخواهی كنم ولی چون از خیلی وقت پیش به آقای غلامی قول حضور داده بودم، دیدم روا نیست كه حاضر نشوم. به هر حال، هدفم از حضور، استفاده از فضای علمی و بهره مندی از نكات عزیزان است. بحث من، بحثی نظری نیست، بلكه در جهت مأموریت هایی است كه بخش عظیم كشور به عهده دستگاه قضایی گذاشته است و بنده از نظریه پردازان برای كاهش ناهنجاری ها كمك می خواهم.
علم و فناوری غربی، بدون اخلاق و معنویت به بن بست رسیده است
وی اضافه كرد: بهترین سخن درباره علم را حضرت علی (ع) فرموده اند كه «علم، علم به عقاید و باورهای دینی و اخلاق فاضله و علم نسبت به بایدها و نبایدهای الهی است». امام صادق (ع) در پاسخ به این سوال كه «علم چیست و عالم كیست؟» فرمودند: «شناخت خدا و خداشناسی، ایدئولوژی و عقیده شناخت جهان و هستی شناسی و شناخت صدمه ها و صدمه شناسی، علم است» انسان عالم كسی است كه به همه این زوایا شناخت داشته باشد. بدون تردید علم و دانش یكی از مؤلفه های مهم برای اقتدار یك جامعه است، ولی مهم این است كه این دانش چگونه مدیریت و جهت علم چگونه تنظیم شود. اگر در جهت قدرت و ثروت و بدون اخلاق و معنویت باشد، نتیجه اش اختراع كلاهك های هسته ای، مواد مخدر صنعتی، ظلم و ستم به ملت ها و ابزاری برای استماع مردم می شود. علم تجربه شده ای كه در دنیا شاهد آن هستیم، بدون معنویت و اخلاق، نتیجه اش ساختن ابزاری برای از بین بردن انسان می شود. آنچه كه ما می بینیم، خیلی تحلیل پیچیده ای نمی خواهد. علم و فناوری در مغرب زمین، بدون اخلاق و معنویت، به بن بست رسیده است. دغدغه امروز انسان شناسی در جامعه این است كه در مقابل تهدیدات چه نماییم. مدیریت علم خیلی مهم می باشد كه دست چه كسی باشد به خصوص در نظام ما كه مبتنی بر فقه است. تفاوت زمان ما با زمان شیخ انصاری این است كه امروز در جامعه اسلامی، فقه باید حكومت كند و تمام آموزه ها باید مبتنی بر دین باشد.
علوم انسانی ـ اسلامی باید مغزافزار و نرم افزار باشد
رئیس قوه قضائیه افزود: علوم انسانی سكولار نمی تواند مغزافزار و نرم افزار باشد. دین، ارزش های الهی و علوم انسانی ـ اسلامی باید مغزافزار و نرم افزار باشد. مباحث علوم غربی قابل بحث و بررسی است ولیكن قابل نقد هم است، ازاین رو نباید برای ما به شكل یك تابوی غیرقابل نقد باشد چون حرف نهایی نیست. علوم انسانی ـ اسلامی هم قابل نقد، تحقیق و بررسی است، ولی باید بین تخریب و نقد عالمانه، تفاوت وجود داشته باشد. نقد سیاسی مخرب است و عالمانه نیست. رهبری فرمودند «آینده، قرن اسلام است». باید نسبت به این سخن توجه ویژه ای داشته باشیم چون روزنه های تحقق این جمله كاملاً پیداست و ما نیازمندیم كه در این كار نگاه صدمه شناسانه داشته باشیم. مساله توجه به علوم انسانی ـ اسلامی در متن نیازهای جامعه و اجرائیات قرار دارد. خواهش من از حضرات این جلسه این است كه نگاه صدمه شناسانه به این مورد داشته باشند. ما امروز در حوزه هایی مثل فناوری، نانو و تكنولوژی پیشرفت خوبی داشتیم، ولی نسبت به علوم انسانی ـ اسلامی ضعیف تر هستیم كه باید این مورد صدمه شناسی شود. دانشگاه و حوزه هم برترین جا برای بحث و صدمه شناسی است البته این بحث ها نوعی جسارت هم می خواهد كه سخن نو گفته شود و نوعی نشاط علمی در دانشگاه و حوزه برقرار شود.
متون آموزشی باید بازبینی شود
رئیسی در ادامه سخنانش اظهار داشت: متون آموزشی باید بازبینی شود، برای پژوهشگران سرمایه گذاری شود و حمایت های مادی و معنوی صورت گیرد. علاوه بر این، پیچیدگی بحث ایجاب می كند كه انسان های فرهیخته به این مورد وارد شوند. با وجود آنكه علوم انسانی ـ اسلامی ما مبتنی بر علوم اسلامی است، اما لازم است ریل گذاری نوعی هم در این باب صورت گیرد. نكته دیگر هم پیوند اداره جامعه اسلامی به این علوم است كه باید به آن توجه ویژه ای شود.
وی اضافه كرد: به عقیده من، لازم است جمع حاضر در این نشست كارهایی كه بنده ذكر می كنم، انجام دهند؛ مساله یابی، اولویت بندی، توجه علوم انسانی نسبت به عدالت و مبارزه با فساد، پیوند بین حقوق و جامعه شناسی، اخلاق، حقوق و... بومی كردن مسائل و استفاده از اندیشه اسلامی و علوم انسانی ـ اسلامی در راهكارها.
ارتباط جدی بین نظام برنامه ریزی و علوم انسانی - اسلامی، یك لزوم است
رئیسی در انتها تصریح كرد: نظر من این نیست كه به اندیشمندان غربی توجه نكنیم، ولی باید به آنها نگاه نقادانه داشته باشیم. اگر یكی از آن آقایان ۴۰ سال پیش مثلاً بحث تجربه گرایی را مطرح كرده و امروز دیگر موضوعیت ندارد و قابل نقد است، نباید امروز نُقل محافل ما باشد. همینطور باید حمایت جدی از تضارب آراء صورت گیرد و دستگاه های حاكمیتی از نوآوری های علمی حمایت كنند. ارتباط جدی بین نظام برنامه ریزی و علوم انسانی ـ اسلامی، یك لزوم است، ازاین رو باید علم و اجرا ارتباط وجود داشته باشد. همینطور عدالت، علم و فناوری و... همچون محورهای بیانیه گام دوم انقلاب است كه باید با نگاه كاربردی، مورد عنایت قرار گیرد. در انتها اینكه ارتباط با حوزه و دانشگاه ها برای دستگاه قضا بسیار مهم می باشد و ما معتقدیم بخش اجرایی باید ارتباط خودش با دانشگاه و حوزه را حفظ كند.


منبع:

1398/09/04
23:44:47
5.0 / 5
4624
تگهای خبر: ابزار , تبلیغات , جامعه , حقوق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

وکلا

وکیل
وکالت قانونی

وکالت

مدافع

آگهی قانونی وکیل

وکیل دادگستری