رییس قوه قضاییه:

اعطای مرخصی به 83 هزار زندانی حركتی جهادی بود

اعطای مرخصی به 83 هزار زندانی حركتی جهادی بود به گزارش آی وكیل رئیس قوه قضاییه تاكید كرد كه تقویت بخش دفاع بیولوژیك كشور آمادگی برای پدافند غیرعامل ضرورتی اجتناب ناپذیر است.



به گزارش آی وكیل به نقل از ایسنا، سید ابراهیم رئیسی در آخرین جلسه شورایعالی قوه قضاییه در سال ۹۸ با تاكید بر ضرورت بررسی عملكرد دستگاه قضایی پارسال و عرضه گزارش آن به مردم تصریح كرد: مقام معظم رهبری سال جاری را بعنوان سال رونق تولید نامگذاری كردند و همه دستگاه ها همچون قوه قضاییه خویش را موظف به كوشش برای تحقق این شعار می دانستند.

رئیس قوه قضاییه با بیان این كه همكاران قوه قضاییه در سراسر كشور و سازمان های وابسته، اقدامات خیلی خوب و قابل تقدیری در پشتیبانی از كارآفرینان و سرمایه گذاران و رونق تولید و رفع موانع آن انجام دادند، یكی از موانع تولید را فساد عنوان نمود و اظهار داشت: دستگاه قضایی در طول سال قبل حركت ارزشمندی در جهت مبارزه با فساد انجام داده است.

رئیسی با بیان این كه رونق تولید در كشور یك راهبرد است، اضافه كرد: صدها كارخانه و كارگاه از رونق افتاده بودند یا در آستانه تعطیلی قرار داشتند، اما با تلاش همكاران ما در دادسراها و دادگستری ها بخصوص در ۶ ماه اخیر مشكلات شان برطرف شد و بار دیگر به چرخه تولید بازگشتند كه این روند سبب افزایش اشتغال و پیشگیری از بیكاری كارگران شد.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش از تلاشهای صورت گرفته برای رسیدگی به پرونده های قضایی معوقه و كاهش اطاله دادرسی قدردانی نمود و تصریح كرد: همكاران ما در بخش های مختلف قضایی بخصوص در ماه های اخیر با تلاش مضاعف و در حركتی جهادی به پرونده ها رسیدگی كردند و آمار و ارقام گویای آن می باشد كه صدها هزار پرونده معوقه مختومه شد.

رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری كرد در سایه این تلاش ها و اقدامات، مردم در رفتن به دستگاه قضایی بیشتر از پیش شاهد باشند كه دستگاه عدلیه با سرعت به كارهای آنها رسیدگی می كند، بموقع تصمیم می گیرد و آنها بموقع به حق خود می رسند. این مهم ترین خواسته مردم از نظام قضایی است كه با تلاش همكاران ما تحقق خواهد یافت.

در این نشست دكتر زارع پور رئیس مركز فناوری و آمار قوه قضاییه با اشاره به تمهیدات برخط در نظرگرفته شده برای كاهش مراجعات مردمی به محاكم قضایی، از ایجاد امكان نوبت دهی برخط برای كاهش معطلی مراجعان به دفاتر خدمات الكترونیك و همینطور تكمیل سامانه خودكاربری وكلا اطلاع داد كه بر مبنای آن وكلا می توانند علاوه بر ثبت دادخواست، لوایح و دفاعیات خویش را هم از منزل یا دفتر كار و بدون رفتن به دفاتر مذكور، ثبت و ارسال نمایند.

رئیسی در واكنش به گزارش مذكور، با استقبال از تمهیدات صورت گرفته برای كاهش مراجعات مردمی به مراجع قضایی، خواهان تسریع در گسترش زمینه ها و امكانات دادرسی غیرحضوری به پرونده های مردم شد.

رئیس قوه قضاییه همینطور با اشاره به در پیش بودن تعطیلات نوروزی اعلام نمود كه دادستان ها و دادسراها، طبق روال همیشگی در روزهای تعطیل هم فعال و آماده رسیدگی به موارد خاص پیش آمده خواهند بود.

وی با اشاره به فعالیت جهادی كاركنان و قضات در روزهای آخر سال تصریح كرد: حفظ سلامت كاركنان و قضات برای دستگاه قضایی بسیار مهم می باشد و بنابراین مجوّز تجدید وقت دادگاه ها به همكاران قضایی داده شد تا مراجعات مردمی به محاكم به حداقل رسیده و وقت عمده همكاران به رسیدگی به پرونده های معوقه اختصاص پیدا كند.

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از دست اندركاران عرصه مقابله با كرونا بخصوص در بخش بهداشت و درمان، تصریح كرد: تدبیر حكیمانه مقام معظم رهبری برای تشكیل قرارگاهی به منظور كمك به مجاهدان این عرصه، به منسجم تر شدن فعالیتهای میدانی كمك خواهد نمود.

رئیس قوه قضاییه با تاكید بر این كه امروز تقویت بخش دفاع بیولوژیك كشور آمادگی برای پدافند غیرعامل در این عرصه ضرورتی اجتناب ناپذیر است، اضافه كرد: یقین داریم حضور نیروهای مسلح در كنار دولت و مردم مانند همه عرصه ها منشاء بركات زیادی خواهد بود، جلوه های ماندگاری را به نمایش خواهد گذاشت و گشایش جدی در امور ایجاد خواهد نمود.

در ادامه این جلسه، رئیس سازمان پزشكی قانونی به استقبال مردم از طرح خودارزیابی بیماری كرونا اشاره كرده و با عرضه آماری در این حوزه، طرح مذكور را برای مدیریت هرچه بهتر اقدامات پیشگیرانه جهت كاهش میزان مبتلا شدن به كرونا موثر دانست.

رئیسی هم در واكنش به گزارش رئیس سازمان پزشكی قانونی، ضمن تشكر از رسانه ها و خصوصاً رسانه ملّی در جهت آگاه سازی افكارعمومی نسبت به شیوه های پیشگیری و مقابله با ویروس كرونا، اظهار داشت: این كه می بایست مردم را به همكاری برای مقابله با این ویروس تشویق نماییم امری ضروری می باشد، اما هم جامعه پزشكی و هم رسانه ها باید به این نكته توجه داشته باشند كه این هشدارها نباید به مرحله ای برسد كه در جامعه ایجاد وحشت كند.

رئیس سازمان زندان ها هم در گزارش خود از وضعیت زندان ها اعلام نمود: پیرو بخشنامه رئیس قوه قضاییه و تلاش شبانه روزی مجموعه قضایی كشور تابحال امكان مرخصی ۸۳ هزار زندانی فراهم شده و این افراد به مرخصی رفته اند.

رئیس قوه قضاییه هم با اشاره به اقدام صورت گرفته در اعطای مرخصی به ۸۳ هزار زندانی، خطاب به رئیس سازمان زندان ها اظهار داشت: در اجرای بخشنامه صادره در این خصوص واقعاً كاری جهادی صورت گرفت؛ چون كه دریافت سند و وثیقه و اجرای فرایندهای قضایی برای این تعداد در مدتی كوتاه، نیازمند یك همت بزرگ و تلاش شبانه روزی است و من به نوبه خود از همكاران عزیز تشكر می كنم.

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به زیبایی ها و زشتی هایی كه بعد از انتشار كرونا در جامعه بروز و ظهور پیدا كردند، یكی از جلوه های ارزشمندی كه در این حوزه خلق شد، خدمات ارزشمند بخش بهداشت و درمان به مردم عنوان نمود كه همچون صحنه های دوران دفاع مقدس ماندگار خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه افزود: همدلی مردم در ضدعفونی كردن داوطلبانه اماكن عمومی، تلاش یك معلم برای تعلیم و تربیت در فضای مجازی با هزینه شخصی، گذشت از دریافت اجاره بهای مستاجران توسط صاحبان املاك و تلاش همكاران قضایی در این ایام كه مجاز به تجدید وقت دادگاه ها بودند، اما با این وجود شبانه روز برای رسیدگی به پرونده های معوقه و مشمولین مرخصی از زندان، توان و نیرو گذاشتند، از دیگر جلوه های زیبایی این روزها بود.

رئیسی در عین حال از احتكار اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم توسط عده ای سودجو و منفعت طلب و شایعه سازی ها برای ایجاد اضطراب و دلهره در جامعه، بعنوان نمونه هایی از زشتی ها و پلشتی ها یاد كرد و اظهار داشت كه این اقدامات قبیح هم همچون زیبایی ها در تاریخ و ذهن مردم ثبت و ماندگار خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان كرد: در شرایطی كه نیازمند همدلی و همكاری همه آحاد ملت هستیم، برخی برای منافع خود كالاهای مورد نیاز مردم را احتكار كردند و برخی هم قلم به دست گرفتند و در فضای مجازی با طرح شایعه و اخبار دروغین تلاش كردند فضا را ملتهب كنند كه باید با هر دوی آنها برخورد شود.

رئیسی با تقدیر از تلاش نیروهای مردمی و نیروهای انتظامی، سپاه و بسیج برای كشف انبارهای اقلام احتكار شده، از سازمان تعزیرات خواست روند توزیع این كالاها بین مردم را سرعت بخشد و بر ضرورت تسریع در برگزاری دادگاه محتكران هم تاكید و تصریح كرد: مردم باید از نتیجه دادگاه ها آگاه شوند و بدانند كه دستگاه قضایی نسبت به محتكران گذشت نمی كند و با آنها برخورد عبرت آموز خواهیم داشت.

در این نشست حجت الاسلام مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی كل كشور با اشاره به برخورد قاطع دستگاه قضایی با احتكاركنندگان اقلام بهداشتی خواهان تعیین مهلت برای افرادی شد كه امكان دارد كالای مورد نیاز مردم را همچنان در انبار نگه داشته باشند تا با خود اظهاری، هم كالای آنها طبق روال وارد بازار شود و هم از برخورد قانونی و مصادره انبارهای آنها جلوگیری شود.

وی همینطور پیشنهاد كرد زندانیانی كه شرایط دریافت مرخصی را نداشته و پیش از این در كارگاه های توانمندسازی زندان ها مشغول كار تولیدی بوده اند، برای تولید ملزومات این روزهای كشور برای مقابله با كرونا، همچون ماسك، دستكش و لباس سازماندهی شوند.

رئیسی هم در واكنش به پیشنهاد فعال سازی كارگاه های اشتغال سازمان زندان ها برای تولید ملزومات پزشكی مورد نیاز مردم در این روزها، به رئیس سازمان زندان ها دستور داد زمینه های اجرای این اقدام را بررسی و در صورت امكان شرایط عملیاتی شدن آنرا فراهم آورد.





منبع:

1398/12/26
14:58:54
5.0 / 5
3703
تگهای خبر: پرونده , پزشكی قانونی , جامعه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

محکمه

آگهی قانونی وکیل

وکالت

وکالت

دادگستری

وکیل ماهر

خانواده