رییس دفتر شورای نگهبان در كرمانشاه:

سلیقه ای عمل می كردیم، دولت هایی از جناح های مختلف روی كار نمی آمدند

سلیقه ای عمل می كردیم، دولت هایی از جناح های مختلف روی كار نمی آمدند به گزارش آی وكیل كرمانشاه رئیس دفتر شورای نگهبان در استان كرمانشاه با تاكید بر اینكه كارنامه شورای نگهبان در روی كارآمدن 12 دولت و یازده مجلس شفاف و روشن است، اظهار داشت: در هیچ دوره ای اعمال سلیقه درباب تایید صلاحیت ها صورت نگرفته و روی كار آمدن دولت ها و یازده مجلس از جناح های سیاسی مختلف نشان میدهد همه چیز برمبنای قانون و به دور از اعمال سلیقه سیاسی بوده است.


حجت الاسلام محسن مفید در آستانه سالروز تاسیس «شورای نگهبان»، امروز (21 تیر) در نشستی خبری به تشریح مهمترین وظایف این نهاد پرداخت.
هجمه ها به سبب عملکرد خوب شورای نگهبان است
به گزارش آی وکیل به نقل از ایسنا، مفید با اعلان اینکه شورای نگهبان امسال چهلمین سال تاسیس خودرا پشت سر می گذارد، به ارزش کار این نهاد اشاره و اشاره کرد: شورای نگهبان یکی از مهمترین نهادهای رسمی کشور است که وظیفه خطیر پاسداری از جمهوریت و اسلامیت نظام و نیز پاسداری از قانون اساسی را برعهده دارد.
وی ادامه داد: 10 اصل از اصول قانون اساسی به شورای نگهبان و وظایف خطیر آن اختصاص یافته و همین جایگاه والای این نهاد است که باعث شده تا طی 40 سال مورد هجمه دشمنان خارجی و برخی غیردوستان داخلی و حتی گاهی برخی دوستان داخلی ناآگاه قرار گیرد.
مفید اشاره کرد: این هجمه های اختتام ناپذیر به سبب عملکرد خوب شورای نگهبان در عمل به وظایف قانونی تعیین شده است و همین مورد باعث شده به این هجمه ها افتخار نماییم، چونکه نشان میدهد کارمان را درست انجام داده ایم و در راه درست قرار داریم.
وی ادامه داد: تحریم شورای نگهبان از طرف آمریکا نشان دهنده جایگاه باارزش این نهاد در حفظ جمهوریت و اسلامیت نظام است، چونکه تحریم یک نهاد غیراقتصادی عقلانی نیست و جز دشمنی سیاسی، علت دیگری ندارد.
رئیس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه با اعلان اینکه هیچ انسانی و هیچ نهادی مبرا از خطا و اشتباه نیست، اظهار داشت: اساسا در طول چهل سال فعالیت، شورای نگهبان هم مانند هر نهاد و یا هر فرد دیگری اشتباهاتی داشته و هیچ کس نمی تواند ادعا کند که 100درصد از خطا و اشتباه مصون است و ما هم از این قضیه مستثنی نیستیم و در طول این سالها اشتباهاتی هم داشته ایم.
اگر "سلیقه ای" عمل می کردیم دولت هایی از جناح های مختلف روی کار نمی آمدند/ کارنامه ما شفاف است
مفید یکی از وظایف اصلی شورای نگهبان را بحث تایید صلاحیت داوطلبان در انتخابات مجلس، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری عنوان نمود وافزود: در بررسی صلاحیت داوطلبان در نهایت همه هجمه ها به سمت شورای نگهبان است و این درحالی است که هیات های اجرایی، هیات نظارت استانی و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات کشور همگی طی پنج مرحله به صلاحیت داوطلبان رسیدگی و به شکایت آنها رسیدگی می کنند.
مفید در ادامه درباب برخی انتقادات مطرح شده در زمینه اعمال نظرات و سلایق سیاسی اعضای شورای نگهبان در تایید و رد صلاحیت ها اظهار داشت: عملکرد شورای نگهبان با تشکیل 12 دولت و یازده مجلس روشن و شفاف است، اگر نگاهی به ادوار مختلف دولت ها و مجلس های تشکیل شده داشته باشیم، مشخص است هر دوره طیف سیاسی خاصی غالب بوده است.
وی ادامه داد: در چندین دوره افرادی با نگاهی خاص و از جناحی خاص روی کار آمدند که همه از فیلتر شورای نگهبان گذشته اند و این امر نشان میدهد که چنین چیزی حقیقت ندارد و هیچ اعمال سلیقه سیاسی در تایید صلاحیت ها صورت نمی گیرد.
رئیس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه اشاره کرد: خط قرمز ما در بررسی صلاحیت ها، فساد اخلاقی، فساد مالی و اقتصادی و بحث التزام به اسلام، نظام و ولایت فقیه است و برای اینها هم ابزار قانونی مشخص شده و بر طبق این ابزار اعمال نظر می نماییم.
مفید اشاره کرد: بحث التزام و اعتقاد به اسلام و ولایت فقیه و نظام یک اصل مهم در تایید صلاحیت هاست و در هیچ کجای عالم هم هیچ نظامی نیست که افرادی که آنرا از اساس قبول ندارند را به مناصب و مسئولیت ها بگمارد و چنین چیزی دور از عقل و منطق است.
وی ادامه داد: به هر حال عملکرد شورای نگهبان در ادوار مختلف انتخابات نشان میدهد که همیشه از هر طیف و گروه سیاسی در انتخابات تایید شده اند، حال اگر در یک دوره انتخابات جریان خاصی رای نمی آورد، به انتخاب مردم برمی گردد و نه عملکرد شورای نگهبان.
وی تصریح کرد: از طرفی شورای نگهبان "سهمیه بندی" برای جریان های سیاسی ندارد. شرایطی طبق قانون برای ثبت نام و تایید صلاحیت ها در انتخابات اعلام شده و هرکس از هر طیف سیاسی که این شرایط را داشته باشد می تواند ثبت نام کرده و تایید گردد.
برای رد اعتبارنامه "تاجگردون" اسناد جدیدی به دست نمایندگان رسیده است
وی درباب رد اعتبارنامه برخی نمایندگان بعد از ورود به مجلس نیز اظهار داشت: در بحث تایید صلاحیت ها، قانون، ابزار کار شورای نگهبان را مشخص کرده و این نهاد باتوجه به استعلامات ستاندن شده از مراجع چهارگانه و التزاماتی که افراد باید در بحث اسلام و نظام و ولایت فقیه داشته باشند درباب تایید یا رد صلاحیت افراد تصمیم گیری می کند و اگر نماینده ای پس از گذشتن از فیلتر شورای نگهبان و برگزیده شدن در انتخابات، اعتبار نامه اش در مجلس رد می شود اساسا اسناد جدیدی به دست نمایندگان رسیده که در مرحله رسیدگی به صلاحیت داوطلبان وجود نداشته است.
مفید درباب رد اعتبار نامه "تاجگردون" نماینده مردم گچساران در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: درباب این پرونده اعضای شورای نگهبان با کمیسیون مربوطه در مجلس، تشکیل جلسه داده و مباحثی را مطرح کرده اند و مشخص شد نمایندگان، اسناد جدیدی به دست آورده و بر اساس آن درباب رد اعتبار این نماینده تصمیم گیری کرده اند.
در طول سال جریانات سیاسی و کاندیداهای احتمالی را رصد می کنیم
رئیس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به تاسیس این دفاتر در استانها از 20 سال پیش، اظهار داشت: در گذشته در آستانه انتخابات عوامل نظارتی دور هم جمع شده و کار نظارت بر انتخابات راانجام می دادند و با اختتام انتخابات این جمع منحل می شد، این میان یک خلا بزرگ وجود داشت و نیاز بود که این نظارت ها مستمر شود، در همین راستا با ابلاغ مقام معظم رهبری این دفاتر از 20 سال پیش در استانها افتتاح شد تا عوامل نظارت بتوانند با قدرت بیشتری در انتخابات ظاهر شوند.
وی درباب وظایف این دفاتر در روزهای غیر انتخابات، اظهار داشت: حفظ و انسجام شبکه چند هزار نفری نظارت در سراسر کشور از مهمترین وظایف این دفاتر است و با توجه به این که حدودا هر دو سال یکبار در کشور «انتخابات» داریم، این دفاتر، شبکه نظارت را پای کار نگه می دارند تا در انتخابات حضوری فعال داشته باشند.
مفید اضافه کرد: نظارت بر روند کار جریانات سیاسی و افرادی که بعنوان کاندیدای احتمالی مقرر است در انتخابات شرکت نمایند از دیگر وظایف این دفاتر است.
وی تصریح کرد: حتی نظارت بر نمایندگان فعلی مجلس هم توسط این دفاتر انجام می شود و عملکرد و ارتباطات آنها مورد بررسی قرار می گیرد تا در زمان انتخابات بعدی دست پُر بتوانیم ظاهر شویم.
بیشتر رد صلاحیت ها به سبب داشتن «سوء سابقه» است
مفید به برخی ضعف های قانونی در بحث ثبت نام انتخابات اشاره نمود و اضافه کرد: بر طبق قانون تمام افراد اجازه دارند جهت شرکت در انتخابات ثبت نام کنند و تایید شرایط اولیه ثبت نام داوطلبان هم به عهده شورای نگهبان گذاشته شده که این ظلم در حق نظام است، چونکه با رد صلاحیت بسیاری افراد فاقد شرایط لازم، بار این ردِصلاحیت ها بر دوش نظام می افتد و همانطور که گاهی شاهد می باشیم اصطلاحاتی همچون "رد کردن فله ای" یا اینکه "شورای نگهبان شمشیر را از رو بست" در فضای مجازی و از طرف معاندان مطرح می شود.
وی ادامه داد: این درحالی است که عمده این افراد به سبب سوء سابقه و نداشتن شرایط اولیه، رد صلاحیت می شوند. اگر قانون اصلاح گردد و این افراد پیش از ثبت نام فیلتر شوند، اساسا حجم رد صلاحیت ها کاهش خواهد یافت.
مفید اشاره کرد: اگر شرایط طوری فراهم گردد که افراد از چند ماه پیش از ثبت نام اصلی، ثبت نام اولیه انجام دهند و تا شروع ثبت نام اصلی تمام استعلامات و مدارک لازم را ستاندن کنند اساسا کار بسیار تسهیل شده و از ثبت نام افراد فاقد شرایط جلوگیری می شود.
وی ادامه داد: ضعف قانونی دیگر در این عرصه به نحوه برخورد با جرائم انتخاباتی برمی گردد، چونکه قانون دراین زمینه جامع نیست و از سویی بازدارندگی لازم را هم ندارد و باز هم بار سنگین این موارد بر دوش شورای نگهبان می افتد.
رئیس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه با اعلان اینکه اصلاح قانون انتخابات در دستور کار این دوره مجلس قرار دارد، اظهار داشت: به سبب مشکلات اقتصادی و معیشتی رسیدگی به این قانون با تاخیر خواهد بود و در این شرایط هم درست این است که مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی در اولویت قرار گیرد، چونکه تا انتخابات چندین ماه فرصت باقی مانده است.
اجازه تغییر مصوبات مجلس را نداریم
مفید درباب رد و تایید قوانین مصوب مجلس هم، اظهار داشت: دراین زمینه شورای نگهبان به هیچ عنوان اجازه تغییر مصوبات مجلس و یا اصلاح آنرا ندارد و تنها در بحث مغایرت یا عدم مغایرت این مصوبات با اسلام و قانون عمل می کند.
وی ادامه داد: این وظیفه را نیز قانون برای شورای نگهبان تایید کرده و بدین سبب این نهاد کاری به محتوای مصوبات ندارد و فقط این محتواها را از حیث مغایرت نداشتن با اسلام و قانون اساسی، مورد بررسی قرار می دهد.
بخشی از کاهش مشارکت در انتخابات مجلس به «ضعف عملکرد مسئولین» بر می گردد
رئیس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه در ادامه درباب میزان مشارکت مردم در این دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: در ادوار مختلف به طور میانگین مشارکت بیش از 50 درصدی مردم را شاهد بودیم که در این دوره اندکی کمتر از 50 درصد شد و به حدود چهل و چند درصد رسید.
وی ادامه داد: عوامل مختلفی دراین زمینه دخیل است که یکی از مهمترین آنها ضعف مسئولین و نمایندگان دوره گذشته مجلس است، مجلس گذشته با دولت فعلی همسو و هم جهت بودند، اما نتیجه عملکرد آنها وضع امروز جامعه است و همین مورد تاثیر بسیاری در میزان مشارکت مردم دراین دوره انتخابات داشت که باید هم دولت و هم مجلس گذشته دراین زمینه به مردم پاسخگو باشند.
مفید اشاره کرد: عامل دیگر بحث هجمه های دشمنان است که همه ساله در روزهای انتخابات شدت می گیرد و امسال درکنار این هجمه ها بحث بیماری خطرناک کرونا را هم داشتیم.
وی اشاره کرد: با وجود همه این موارد ذکر شده مشارکت چهل و چنددرصدی مردم در انتخابات که بسیار بالاتر از نرم جهانی است بسیار قابل قبول است و نشان از علاقه مردم به نظام و کشورشان دارد و نشان از این دارد که مردم با وجود تمام مشکلات، پشت نظام و و انقلابشان ایستاده اند.




منبع:

1399/04/23
11:57:13
5.0 / 5
3048
تگهای خبر: ابزار , پرونده , جامعه , سابقه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

محکمه

آگهی قانونی وکیل

وکالت

وکالت

دادگستری

وکیل ماهر

خانواده