نحوه گرفتن حق طلاق برای خانم ها

نحوه گرفتن حق طلاق برای خانم ها آی وكیل: یكی از امتیازات مهمی كه خانم ها در زندگی زناشویی به دنبال آن می باشند گرفتن حق طلاق است كه در این مطلب به بررسی این حق و نحوه گرفتن آن می پردازیم.


حق طلاق با مرد می باشد و در صورت بروز اختلاف ، زن به سختی می تواند طلاق خود را بگیرد. اگرچه در عقدنامه های تنظیمی در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق ، 12 شرط به نفع خانم ها پیش بینی شده تا در صورت تحقق هر كدام از شروط ، زوجه بتواند تحقق آن شروط را برای دادگاه به اثبات رسانیده و خود را مطلقه سازد ، ولیكن از دیدگاه بسیاری از بانوان این شروط كافی نبوده و بسیاری از مشكلات و روابط سوء فی مابین زن و شوهر در قالب هیچ كدام از این 12 شرط نمی گنجد. لذا خانم ها مدعی هستند باید همانند مرد ها اختیار تام برای طلاق داشته باشند. 
در این نوشتار سعی داریم به بررسی نحوه گرفتن حق طلاق و نحوه اعمال آن بپردازیم. اعطای حق طلاق از جانب مرد به زن در قالب یك سند تك برگی تحت عنوان وكالت نامه می باشد كه در یكی از دفاتر اسناد رسمی تنظیم می گردد نه دفاتر ازدواج و طلاق . برخی از زوجین به اشتباه برای دادن حق طلاق به دفترخانه ای كه ازدواج آن ها را به ثبت رسانیده مراجعه می كنند. درحالیكه باید به یكی از دفاتر اسناد رسمی برای تنظیم این وكالت نامه مراجعه نمایند. مفاد وكالت نامه یا همان حق طلاق معروف این است كه زوج به زوجه وكالت تام الاختیار می دهد كه هر زمان اراده كرد حتی بدون بهانه ، بتواند خود را مطلقه سازد. فقط و فقط در حالتی كه مرد حق طلاق را از همان ابتدای عقد یا در هنگام جاری شدن صیغه نكاح به زن منتقل می كند، این حق در دفتر ثبت ازدواجی كه سند عقدنامه را صادر می كند ثبت شده و در قسمت انتهایی عقد نامه در صفحه توضیحات نوشته می شود. در سایر مواردی كه زوج بعد از عقد ، قصد دادن حق طلاق به همسرش را دارد باید به یكی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایند. به عبارتی مرجع صدور حق طلاق پس از عقد ، دفاتر اسناد رسمی است. 
حال سوال این است كه پس از صدور سند وكالت نامه حاوی حق طلاق برای زن ، چگونه می توان این حق را اعمال كرد. یا زن چگونه می تواند طلاق بگیرد؟ آیا زن می تواند با در دست داشتن وكالتنامه حق طلاق به یكی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه نموده و طلاقنامه دریافت كند؟ پاسخ منفی است. مطابق قانون حمایت خانواده هیچ دفترخانه ای حق ثبت طلاق را بدون حكم دادگاه ندارد ، حتی اگر مرد به زن برای طلاق ، وكالت تام الاختیار داده باشد. بنابراین زن باید برای اعمال حق طلاق خود به نزدیك ترین دادگاه خانواده محل اقامت خود مراجعه نموده و گواهی عدم امكان سازش ، دریافت نماید. مشكلی كه در اینجا پیش می آید این است كه برای صدور گواهی عدم امكان سازش حضور هر دو نفر (زوج و زوجه) ضروری می باشد. چرا كه گواهی عدم امكان سازش كه به نوعی همان طلاق توافقی مرسوم است نیاز به توافق هر دوی زن و شوهر دارد. این در حالی است كه در بسیاری از مواقع زن از شوهر حق طلاق را می گیرد تا بتواند بدون نیاز به حضور شوهرش كه در اغلب موارد از حضور در دادگاه و دادن طلاق ممانعت می كند ، بتواند موفق به گرفتن طلاق شود. در اینجا خانم های دارای حق طلاق وقتی با ایراد كارمندان دادگاه مبنی بر لزوم حضور شوهر مواجه می شوند سریعاً ابراز می دارند كه ما حق طلاق داریم یا به عبارتی از همسر خود وكالت تام در طلاق گرفته ایم. ولی این جمله یا این حق طلاق به تنهایی مشكل آنها را حل نمی كند. 
در قوانین مربوط به وكالت فقط وكالت اشخاصی در دادگاهها و محاكم دادگستری پذیرفته می شود كه از كانون وكلا پروانه وكالت دریافت نموده باشند. بنابراین هرچند در برگه وكالتنامه طلاق ، زوجه ، وكیل زوج در طلاق شده است ولی این وكالت او در دادگاههای خانواده قابلیت اجرا ندارد. لذا وكالت نامه حاوی حق طلاق برگه ارزشمندی است كه برای اثربخشی به آن در دادگاه باید متوسل به وكیل دادگستری شد. برای عدم نیاز به حضور همسر و اعمال حق طلاق ، چاره این است كه خانم ها مستند به وكالتنامه طلاقی كه در دست دارند به یك وكیل دادگستری وكالت دهند تا به جای همسر آنها در دادگاه حاضر شده و دادخواست طلاق توافقی و سایر اوراق مربوطه را به وكالت از زوج امضاء نماید. به عبارتی وكیل دادگستری به جای شوهر حاضر شده و خانم نیز كه خودش حاضر می شود و فرایند صدور گواهی عدم امكان سازش در چند ساعت در یك روز طی می شود. برای اینكه وكیل دادگستری به جای زوج حاضر شود نیاز به امضاء یا اقدامی از جانب شوهر نیست بلكه زوجه با همان وكالت در طلاق به وكیل دادگستری وكالت می دهد. پس از صدور گواهی عدم امكان سازش ، زن به تنهایی می تواند با در دست داشتن برگه حق طلاق به یكی از دفاتر ثبت طلاق مراجعه نماید و طلاق خود را به ثبت رسانیده و طلاقنامه دریافت كند. بنابراین وكالت دادن مع الواسطه به یك وكیل دادگستری فقط در خصوص محاكم دادگستری مصداق دارد و وكالتنامه حاوی حق طلاق خانم ها در دفاتر ثبت طلاق بدون مشكلی پذیرفته می شود.
1396/04/17
14:54:28
5.0 / 5
5761
تگهای خبر: وكیل , وكالت , دادگستری , وكالتنامه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

محکمه

آگهی قانونی وکیل

وکالت

وکالت

دادگستری

وکیل ماهر

خانواده