در گزارش آی وكیل مطرح شد؛

عدم اقدامات هماهنگ پاشنه آشیل جلوگیری از اعتیاد

عدم اقدامات هماهنگ پاشنه آشیل جلوگیری از اعتیاد معاون دادستان کل کشور اظهار داشت: عدم اقدامات هماهنگ پاشنه آشیل جلوگیری از اعتیاد در ایران بوده است.


به گزارش آی وکیل به نقل از مهر، ۲۶ ژوئن برابر با ۵ تیر روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است. کنفرانس بین المللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر از تاریخ ۱۷ تا ۲۶ ژوئن ۱۹۸۷ در شهر وین بمنظور ابراز عزم سیاسی ملت ها در امر مبارزه با پدیده خانمان سوز و شوم مواد مخدر تشکیل شد و در آن سندی با عنوان C.M.O به تصویب کشورهای شرکت کننده رسید. این سند خط مشی همه جانبه اقدامات در امر کنترل مواد مخدر را از جانب کشورهای شرکت کننده مشخص و آنان را متعهد نموده است تا اقدامات بین المللی در مورد مبارزه با قاچاق مواد مخدر را قاطعانه دنبال کنند. در این کنفرانس سندی در ۴ فصل تنظیم شد که بیشتر از ۳۵ مورد اقدام عملی را همچون ارزیابی میزان مصرف، پیش گیری از طریق آموزش، نقش رسانه ها در بازگشت معتادان به دامن اجتماع و معالجه آنان، ریشه کنی مزارع غیر مجاز خشخاش، نابودی شبکه های عمده قاچاق مواد مخدر، همکاریهای حقوقی کشورها و غیره را در خود جای داده است.
بنا بر اعلام سازمان ملل و دیگر سازمان های جهانی ایران تنها کشوری است که با تمام قوا با خرید و فروش، قاچاق، استعمال و… مواد مخدر مبارزه می کند؛ چند سالی است که بنا بر گفته مسؤلان دخیل در امر مبارزه با مواد مخدر، تحریم ها ایران را در راه مبارزه با مواد مخدر گرفتار مشکل کرده است، در کنار این امر نواقصی که در قانون مبارزه با مواد مخدر وجود دارد هم باعث شده است که کوشش های مسؤلان در این راه نتیجه قابل ملاحظه ای نداشته باشد. اگر بیانات مقام معظم رهبری در امر مبارزه با مواد مخدر را در سالهای اخیر بررسی نماییم در می یابیم که با گذشت ۴۴ سال از انقلاب اسلامی هنوز در امر پیش گیری از اعتیاد عملکرد موفقی نداشتیم، بررسی این عملکرد و دیگر موضوعات مشابه را با سعید عمرانی معاون قضایی دادستان کل کشور در بین گذاشتیم که در ادامه می توانید این گفت و گو را بخوانید: عملکرد جمهوری اسلامی در حوزه مبارزه با موادمخدر ۴۳ سال پس از انقلاب اسلامی را به چه صورت ارزیابی می کنید؟ با توجه به این که تولید مواد مخدر و روان گردان در کشور افغانستان و در همسایگی جمهوری اسلامی ایران رو به افزایش بوده و از سویی تحریم جمهوری اسلامی ایران توسط کشورهای استکباری و استعماری مانع دستیابی ایران به ابزار و وسایل روزآمد مبارزه بوده و باوجود عدم همکاری نهادهای بین المللی با جمهوری اسلامی در مبارزه با مواد مخدر، ایران بر مبنای باور و اندیشه اسلامی در سه محور پیشگیری، درمان و مبارزه فراگیر بر ضد کلیه اقدامات غیر قانونی در رابطه با مواد مخدر تلاش و کارهای قابل توجهی داشته است.
اگر بر مبنای سیاست های کلی نظام و قوانین مربوط در امر مبارزه با مواد مخدر، ارگان های مسئول در انجام وظایف اشتراک مساعی و هم افزایی می داشتند، بالطبع دستاوردهای فراوانی نصیب جمهوری اسلامی می شود درصورتیکه بر مبنای سیاست های کلی نظام و قوانین مربوط در امر مبارزه با مواد مخدر، ارگان های مسئول در انجام وظایف اشتراک مساعی و هم افزایی می داشتند، بالطبع دستاوردهای فراوانی نصیب جمهوری اسلامی می شود و امیدواریم در امتداد گام دوم انقلاب، با اصلاح قوانین و مقررات و رویه های گذشته، عملکرد جمهوری اسلامی را در مبارزه با مواد مخدر، روان گردان و پیش سازها ارتقا دهیم. گره کور امر مبارزه با مواد مخدر در این سال ها چه بوده است که دغدغه رهبر معظم انقلاب همچنان رفع نشده است؟ همچون مواردی که باعث شده است در مبارزه با موادمخدر نتیجه کامل بگیریم عدم اقدامات هماهنگ و همه جانبه در پیش گیری از اعتیاد و مقابله با تهدیدات و صدمه های اجتماع ناشی از جرایم مواد مخدر و همینطور عدم ضربه به بنیان مالی قاچاقچیان و عدم حتمیت و قطعیت در اجرای احکام بوده است.
از اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر چه خبر؟ همکاران ما در قوه قضاییه، ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروهای دست اندرکار مبارزه با مواد مخدر، تلاش و تلاش کردند با بهره بردن از تجربیات گذشته و رفع نقایص قوانین و رویه ها، لایحه جامعی را تهیه و پیشنهاد کنند. ان شاءالله این اقدامات مؤثر در مبارزه با مواد مخدر، روان گردان و پیش سازها باشد. در ۳ سال اخیر که مبحث صدمه های اجتماعی دغدغه رهبری بوده است، عملکرد ستاد مبارزه با موادمخدر، پلیس، دستگاه قضا و دیگر دستگاه های دخیل در این امر در حوزه مبارزه با مواد مخدر تفاوتی داشتیم؟ یکی از مهم ترین صدمه های اجتماعی، اعتیاد به مواد مخدر روان گردان است که گاهی از آن به عنوان ام الجرایم نام می برند، باتوجه به رویکرد ماده ۱۵ و ۱۶ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر که بازپروری، درمان و مراقبت پس از خروج را برای معتاد متجاهر در نظر گرفته، رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی، انتظامی کل کشور و قوه قضاییه بر این بوده که علاوه بر نگهداری و درمان معتادان، نسبت به حرفه آموزی، کاردرمانی و بازگشت آنان به خانواده و جامعه اقداماتی را انجام دهند که به لطف خداوند متعال دراین زمینه توفیقاتی هم حاصل شده است.

1401/04/06
12:34:42
0.0 / 5
476
تگهای خبر: ابزار , جامعه , حقوق , دادستان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

وکلا

وکیل
وکالت قانونی

وکالت

مدافع

آگهی قانونی وکیل

وکیل دادگستری