گزارش ستاد حقوق بشر از اقدامات انجام شده برای پشتیبانی از زندانیان و خانواده های آنان

گزارش ستاد حقوق بشر از اقدامات انجام شده برای پشتیبانی از زندانیان و خانواده های آنان آی وکیل: آی وکیل: ستاد حقوق بشر کشورمان گزارشی از اقدامات انجام شده برای پشتیبانی از زندانیان و خانواده های آنان در سال 1400 و 1401 منتشر نمود.



به گزارش آی وکیل به نقل از ایسنا، در گزارش ستاد حقوق بشر که به زبان فارسی و انگلیسی انتشار یافته آمده است:

انجمن پشتیبانی از زندانیان، موسسه خیریه و عام ­المنفعه است که از سال ۱۳۲۰ با هدف کمک به زندانیان و خانواده ­های آنان، نوپروری و اصلاح زندانیان و همکاری با زندان­ ها و مراکز مراقبت بعد از خروج زندانیان تشکیل شده و فعالیت می ­کند. انجمن در تمامی استان­ های کشور به تعداد لازم و بطور داوطلبانه تشکیل شده ­است. قسمتی از درآمد انجمن­ ها از کمک­ های مردمی، نهادها، سازمان­­ ها و بخشی نیز بوسیله فعالیت­ های اقتصادی تامین می ­شود.

بر اساس اساسنامه، اهم اهداف و وظایف انجمن پشتیبانی از زندانیان، به شرح زیر است:

- کمک به خانواده زندانیان، بازسازی شخصیت و اصلاح و ارشاد زندانیان.

- کمک در راستای آموزش حرفه ای به زندانیان.

- کمک به اشتغال زندانیان بعد از آزادی با تهیه فرصت­ های شغلی یا کمک مالی.

- ارائه مساعدت در بهبود وضع بهداشت و درمان، تشویق و تشویق کارهای فرهنگی، ورزشی، حرفه ای و آموزشی زندان ­ها.

- استفاده از خدمات اطباء، مددکاران، مهندسین، آموزگاران و صاحبان تخصص و حرفه و فن در راستای بهبود وضع زندانیان.

- جلب کمک اشخاص و مؤسسات حقوقی و حقیقی و دولت.

- همکاری با مؤسسات علمی و تحقیقی که در حوزه زندان­ ها و بزه کاری و مسائل مربوط به آن فعالیت و تحقیق می­ کنند و استفاده از نتایج کار و پیشنهادات این موسسات.

تاکید می ­شود اعضای هیأت مدیره انجمن­ های پشتیبانی از میان معتمدین محلی، مسئولین زندان، دادستان ها، فرمانداران و بخشداران انتخاب می ­شوند تا بتوانند زمینه ­های پشتیبانی از میان بخش­های دولتی و غیردولتی را شناسایی و فعال نمایند. فعالیت­ های انجمن­ های حمایت در حوزه پشتیبانی از زندانیان و خانواده ­های آنان، علاوه بر فعالیت­ های رسمی سازمان زندان ­ها و بنیاد تعاون زندانیان است. اصولاً، چنین فعالیت­ هایی حاکی از رویکرد انسانی- اسلامی زندانبانی در ایران است که ضمن توجه به آموزش، حرفه ­آموزی و اشتغال زندانیان، به نیازهای خانواده­ های آنان نیز توجه ویژه ­ای دارد و حمایت های مختلفی از آنان به عمل می ­آورد.

تعداد انجمن­ های پشتیبانی از زندانیان در استان­ های کشور

بر اساس این گزارش، در مجموع، تعداد ۲۳۰ انجمن پشتیبانی از زندانیان در سراسر کشور فعالیت دارند و به زندانیان و خانواده های نیازمند آنان خدمات ارائه می­ دهند.

تعداد خانوارهای تحت پوشش انجمن های پشتیبانی از زندانیان

این گزارش می افزاید: تعداد ۴۵۰۰۰ خانواده زندانی در سال ۱۴۰۰ و تعداد ۵۱ هزار و ۲۴۴ خانواده زندانی در ۹ ماهه ۱۴۰۱، تحت پوشش انجمن­ های پشتیبانی از زندانیان قرار گرفته و از خدمات متنوع این مجموعه بهره برده اند.

اقدامات انجمن ­های حمایت در راستای آزادی زندانیان

در راستای آزادی زندانیان، اقدامات شایان توجه ­ای، از طرف انجمن­ های حمایت انجام شده است، از جمله: پرداخت وام ­های بلاعوض به زندانیان واجد الشرایط، کمک به گرفتن رضایت از شکات، کمک به آزادی بوسیله پابند الکترونیکی و کمک به گرفتن وکیل برای زندانیان و پرداخت حق­ الوکاله. بر این اساس، در سال ۱۴۰۰ تعداد هزار و ۸۷۸ مورد و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ تعداد هزار و ۱۱۹ مورد کمک در سراسر کشور بمنظور آزادسازی زندانیان ارائه شده است.

کمک­ های نقدی و غیرنقدی انجمن ­های حمایت به زندانیان و خانواده های آنان

از جمله فعالیت­ های انجمن پشتیبانی از زندانیان، پرداخت کمک ­های نقدی و کمک­ های غیرنقدی شامل سبد غذایی، البسه و پوشاک، لوازم التحریر، اعطای بن غیر نقدی، اهدای کالای اساسی اولیه زندگی و اعطای جهیزیه به زندانیان و خانواده آنان است. در سال ۱۴۰۰، مبلغ ۰۵۵، ۵۹۰، ۹۱۷، ۹۳۵ ریال به خانواده زندانیان نیازمند و مبلغ، ۹۸۹، ۳۱۳، ۴۴۷، ۱، ۱۰۵ ریال به زندانیان نیازمند و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نیز مبلغ ۹۰۰، ۴۰۰، ۷۹۹، ۸۸۹ ریال به خانواده زندانیان نیازمند و مبلغ ۹۳۰٬۰۸۴، ۸۸۶، ۳۰۸ ریال به زندانیان نیازمند کمک نقدی شامل پرداخت مستمری به خانواده زندانیان، هزینه ایاب و ذهاب و زندگی، کمک هزینه تحصیلی فرزندان زندانیان، کمک هزینه تامین مسکن، هزینه­ های درمانی و بیمارستانی، هزینه فرهنگی و تفریحی، کمک هزینه ازدواج و... پرداخت شده است. همچنین، در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۳۵۲ هزار و ۷۱۲ مورد و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۵۹ هزار و ۷۲۱ مورد به خانواده مددجویان نیازمند تحت پوشش کمک­ های غیر نقدی شامل سبد غذایی البسه و پوشاک، لوازم التحریر، اعطای بن غیر نقدی، اهدای کالای اساسی اولیه زندگی و اعطای جهیزیه اهداء شده است.

برگزاری دوره­ های حرفه ­آموزی و اشتغال برای زندانیان و خانواده ­های آنان

انجمن­ های پشتیبانی از زندانیان در امتداد توانمندسازی و آمادگی زندانیان برای باز اجتماعی شدن و فراهم کردن مقدمات جذب زندانیان و همین طور خانواده های داوطلب اشتغال در بازار کار، دوره های مختلف حرفه آموزی و اشتغال را برای زندانیان و خانواده ­های آنان برگزار می­ کنند. در سال ۱۴۰۰، تعداد ۹ هزار و۶۶ و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نیز تعداد ۱۰ هزار و ۷۸۹ نفر تحت آموزش جهت اشتغال قرار گرفته اند.

معرفی خانواده زندانیان به نهادهای حمایتی

از دیگر خدمات انجمن های حمایت زندانیان، معرفی خانواده زندانیان نیازمند به نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی بمنظور بهره مندی از خدمات متنوع این نهادها همچون دریافت مستمری ماهیانه است. در سال ۱۴۰۰ تعداد ۴۲۶۵۱ خانواده و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نیز تعداد ۲۴۳۷۵ خانواده نیازمند برای استفاده از خدمات به نهادهای حمایتی معرفی شده ­اند.

پیگیری پرونده قضایی زندانیان

در ادامه این گزارش آمده است: از دیگر اقدامات انجمن های پشتیبانی از زندانیان، پیگیری پرونده قضایی زندانیان و ارائه خدمات حقوقی و قضایی توسط مددکاران اجتماعی و قضایی است. در این راستا، در سال ۱۴۰۰ افزون بر ۴۳۰۷۲ پرونده و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نیز تعداد ۳۰۴۰۳ پرونده قضائی مربوط به زندانیان توسط انجمن­ های حمایت مورد پیگیری قرار گرفت.

ملاقات با خانواده­ های زندانیان

ملاقات با خانواده زندانیان و بررسی و رسیدگی به درخواست­ های آنان توسط مدیران و مددکاران اجتماعی وابسته به انجمن­ های پشتیبانی از زندانیان، همچون وظایف ذاتی انجمن­ های حمایت است. در سال ۱۴۰۰ تعداد ۴۴۵۳ مورد و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نیز تعداد ۳۹۹۵ مورد بازدید از خانواده ­های زندانیان نیازمند انجام شده است.

بازدید از زندان ها با هدف شناسایی و کمک به زندانیان نیازمند

بازدید از زندان ها با هدف شناسایی و کمک به زندانیان نیازمند و رسیدگی به درخواست ­های آنان، از دیگر فعالیت ­های انجمن­ های حمایت است. در سال ۱۴۰۰ تعداد ۹۴۱۴ مورد و در ۹ ماهه ۱۴۰۱ نیز تعداد ۳۶۹۷ بازدید از زندان ­های کشور انجام و به زندانیان نیازمند کمک ارائه شد.

برگزاری دوره های آموزشی برای زندانیان و خانواده های آنان

جهت کاهش لطمه ­های اجتماعی در میان زندانیان و خانواده آنان، دوره­ های مختلف آموزشی همچون آموزش مهارت­ های اساسی زندگی، پیش گیری از اعتیاد و طلاق برگزار می ­شود. در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۴۸۰۹ نفر و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نیز ۵۱۱۸۰ نفر در دوره ­هایی که توسط انجمن­ های حمایت برگزار می­ شدند، شرکت کرده اند.

ارائه خدمات و مشاوره حقوقی

انجمن ­های پشتیبانی از زندانیان جهت آشنایی زندانیان و خانواده آنان با حقوق و تکالیف خود با همکاری شوراهای حل اختلاف، مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قضایی به زندانیان و خانواده­ های آنان خدمات و مشاوره حقوقی ارائه می کنند. بر این اساس، در سال ۱۴۰۰ به ۲۸۳۷ نفر ودر ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نیز به ۲۹۷۷ نفر دیگر از زندانیان و خانواده ­های آنان خدمات حقوقی ارائه شده است.

متن کامل گزارش ستاد حقوق بشر درباره ی اهم اقدامات انجام شده در پشتیبانی از زندانیان و خانواده­ های آنان از اینجا قابل مشاهده می باشد.




1402/01/29
11:04:18
0.0 / 5
1787
تگهای خبر: پرونده , تخصص , حقوق , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

محکمه

آگهی قانونی وکیل

وکالت

وکالت

دادگستری

وکیل ماهر

خانواده