راهكارهای تخصصی موفقیت در آزمون وكالت

راهكارهای تخصصی موفقیت در آزمون وكالت آی وكیل: مولف كتب حقوقی و مشاور آزمون های تخصصی حقوق راهكارهای تخصصی موفقیت در آزمون وكالت را شرح داد.



به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، مهدی صیادی مولف كتب حقوقی و مشاور آزمون های تخصصی حقوق اعلام در مورد راهكارهای تخصصی موفقیت در آزمون وكالت به پرسش های زیر پاسخ داد، مطالبی كه می تواند به علاقمندان این رشته برای رسیدن بهتر و مطلوب تر به اهداف شان كمك كنند.
*از چه زمانی تدریس و مشاوره دوره های آمادگی آزمون های حقوقی را شروع كردید؟l
- بعد از ورود به دانشگاه، از همان ترم اول علاقه زیادی به یادگیری مطالب حقوقی داشتم كه همین عامل سبب شد تا در ترم ۷ كارشناسی با نوشتن نخستین كتابم، به طور رسمی وارد عرصه آموزش شوم و هم اكنون هم با بیش از ۱۰ سال سابقه آموزشی(تدریس-مشاوره و برنامه ریزی) و نوشتن بیش از ۵۰عنوان كتاب آموزشی و كمك آموزشی، بعنوان مدیریت انتشارات كمك آزمون مشغول فعالیت های آموزشی هستم.
بنده طرح ها و سبك های آموزشی زیادی را به مجموعه های آموزشی متعددی عرضه كردم كه از بین همه آن ها مجموعه وكیل یار بعنوان بهترین مجموعه تستی شناخته شده و بسته تضمینی آزمون وكالت هم بعنوان تنها منبع كامل دارای برنامه ریزی روزانه به حساب می آید كه در دو سه سال اخیر، جایگزین كلاس های حضوری شده است و حتی داوطلبان آن را ترجیح می دهند.
* دلیل به تعویق انداختن مطالعه یا اصطلاحا، امروز و فردا كردن مطالعه چیست؟
- پاسخ این سوال نتنها دغدغه داوطلبان بلكه دغدغه مشاوران هم می باشد. زیرا یك مشاور داوطلبش را راهنمایی می كند، از شدیدتر شدن رقابت بین داوطلبان می گوید از اینكه فرصت ها به مرور در حال از بین رفتن است می گوید و باز یادآور می گردد كه داوطلب، هزینه كرده فرصت های شغلی آن لحظه را رها كرده به امید آنكه با قبولی در آزمون وكالت، فرصتی مطلوب تر بدست بیاورد اما یادآورشدن همه این موارد هم كمكی به مطالعه، یا مطالعه جدی تر نمی كند و داوطلب كماكان مطالعه كردن را به تعویق می اندازد.
* خیلی از مشاوران سوال می كنند كه چرا با این وجود داوطلب مطالعه نمی كند؟
- پاسخ، ساده است. اگر به داوطلب بگوییم بخوان كه وقت می گذرد، او به خودش می گوید بله وقت می گذرد اما هنوز فرصت زیادی دارم یعنی بیشتر از ۸ ماه دیگر فرصت دارم. پس چندان هم جای نگرانی نیست و اگر الان نشد، هفته بعد خواهم خواند. در فرض فوق، حق با داوطلب است زیرا هم زمان پیش رو مبهم است و هم حجم مورد مطالعه.
اگر زمان موجود (مثلا ۸ ماه) را در حجم موجود (حجم منابع مورد مطالعه) تقسیم نماییم و تعداد مرورها و حجم مورد مطالعه هر روز را هم مشخص نماییم، در اینصورت به تعویق انداختن مطالعه دشوار است. اگر داوطلبی بخواهد ۴ دور تمامی منابع آزمون وكالت را مطالعه كند باید هر روز ۲۰ صفحه مطالعه كند. (البته بدیهی است كه بعضی از روز ها هم به مرور می پردازد).
بنابراین، اگر توسط مشاور به داوطلبی گفته شود كه بخواند و الا فرصت مرور بیشتر را از دست خواهد داد، تاثیری ندارد اما اگر گفته شود كه حجم مورد مطالعه امروز شما ۲۰ صفحه است و اگر نخوانید فردا به ۴۰ صفحه می رسد. در این حالت، استرس موجود سبب تولید انگیزه در مطالعه و جبران فرصت از دست رفته خواهد شد.
* اگر داوطلبی از امروز آغاز به مطالعه كند، باید روزی چند ساعت مطالعه كند؟
- اگر داوطلبی دارای برنامه ریزی روزانه باشد، حجم مطالب روزانه، میزان ساعات مطالعه را هم مشخص می كند. ازاین رو بسته به سطح علمی داوطلب، میزان ساعت هم متغیر خواهد بود.
* بهترین زمان برای تست زدن چه زمانی است و منبع پیشنهادی شما چیست؟
- وقتی صحبت آزمون و تست به میان می آید، ۲ شیوه پیشنهاد می شود:
الف: تست های ارزیابی كه به آن، شیوه تست خوانی می گویند و تست های محك كه به آن، شیوه تست زنی گفته می گردد.

* تست خوانی، چه زمانی باید تست خوانی شود.
- تست خوانی باید درحین مطالعه صورت گیرد. در این شیوه، داوطلب می آموزد كه از هر مبحث چگونه سوال طرح می گردد. سوالات مفهومی است یا نص محور؟ سوالات از متن مواد طرح می شود، یا از مواد مرتبط یا از مباحث مرتبط؟ آیا این مبحث سوال خیز است یا اینكه به ندرت از آن سوال طرح می شود؟ و اینكه آیا در سال های اخیر هم از این مبحث سوالی طرح شده یا خیر؟ این مبحث در آزمون وكالت اهمیت بیشتری دارد یا سایر آزمون ها؟ و از همه مهمتر اینكه آیا داوطلب قادر به یافتن پاسخ پرسش بر اساس مطالب مورد مطالعه هستیا خیر؟ اگر وی بتواند به راحتی به آن پاسخ بدهد (حتی از روی منبع مورد مطالعه) این نشان داده است كه او این مفهوم را فرا گرفته و كافیست در فرصت های بعدی، بیشتر مرور كند تا مطلب تثبیت شود.
همه موارد فوق با شیوه تست خوانی حاصل می گردد. داوطلب با تست خوانی هم سطح خودش را ارزیابی می نماید و هم سطح كامل بودن منبع مورد مطالعه خودش را. از همه مهمتر اینكه این روش به پیش بینی سوالات احتمالی آزمون اصلی هم كمك می نماید.
* و تست زنی...
تست زنی یعنی محك زدن. زمانی محك زدن نتیجه می دهد كه داوطلب، با بهره گیری از شیوه های مطالعه هدفمند مطالب را فراگرفته باشد. هم اكنون داوطلبان چندین روز یا هفته یا ماه مطالعه می كنند، سپس برای محك زدن خود، آغاز به تست زدن می كنند. ما مخالف این شیوه نیستیم و مورد تایید ما هم است اما علاوه بر این روش، از روش تست خوانی هم بهره گرفته شود تا نتیجه تست های محك بهتر شود.
در حال حاضر، بهترین منبع تستی كه بروزترین مجموعه سوالات را با پاسخ كاملا تشرحی بیان كرده، مجموعه كتب تست وكیل یار است كه دارای خصوصیت های زیر است:
۱- ذكر مواد و نحوه طرح سوال از هر ماده
۲- ذكر نكات هر ماده با تاكید بر نكات آزمونی
۳- ذكر تست های سال های گذشته هر ماده یا طرح تست های هدفدار به همراه تشریح ۴ گزینه
۴- بیان تله تست ها و گزینه یابی
۵- خلاصه نموداری هر مبحث
۶- ذكر قوانین خاص، مواد مرتبط و آراء وحدت رویه
و...
* روش صحیح قانون خوانی آزمونی چگونه است؟
در مطالعه قانون باید به نكات زیر توجه كنید:
۱- مواد هر مبحث را با هم و در یك زمان مطالعه كنید.
۲- توجه به مواد یك مبحث یا مباحث مختلف كه در آن ها یك واژه یا عبارت یا مصداق یا مصادیقی شبیه بهم در قسمتی از آن مواد تكرار شده است.
۳- توجه به وجود اصل و استثناء در مواد.
۴- كنار هم مطالعه كردن مواد مرتبط همان قانون یا سایر قوانین.
۵- توجه به واژه ها و فعل های مثبت و منفی و همینطور حرف ربط «و»، «یا».
۶-ت وجه به مفهوم مخالف برخی عبارات بكار رفته در مواد.
در حال حاضر، بهترین قوانین آزمونی كه دارای شرح درون ماده ای بوده، مجموعه قوانین دست نویس است كه به تمامی دانشجویان حقوق و داوطلبان آزمون های حقوقی سفارش می گردد مطالعه آن ها را جایگزین قوانین ساده كنند. سبك منحصر به فرد این مجموعه نتنها فراگیری متن قانون بلكه مفهوم و نكات آزمونی هر ماده را هم بدون رجوع به منابع مرجع ممكن می سازد.
* آیا صرف مطالعه قانون برای قبولی در آزمون وكالت كافیست؟
- همانطور كه بارها متولیان این آزمون تاكید كرده اند كه سوالات از متن قوانین و آراء وحدت رویه طرح می گردد ما هم بر این امر تا كید می نماییم اما باید در نظر داشت كه قانون یك منطوق وظاهر دارد و یك مفهوم، معمولا سوالاتی كه از ظاهر قانون طرح می گردد توسط عمده داوطلبان قابل پاسخگویی است اما سوالاتی كه از مفهوم قانون طرح می شود، نیاز به تامل بیشتری دارد و به راحتی و صرفا با مطالعه متن قانون قابل پاسخگویی نیست.
* با عنایت به رقابت موجود بین داوطلبان آزمون وكالت، چه سفارش ای به داوطلبان شاغل، خانه دار، داوطلبانی كه به علت مشغلات موجود چندین سال شركت كردند و قبول نشدند و داوطلبانی كه امسال مصم به قبولی هستند، دارید؟
- آنچه كه سبب پیشتازی داوطلبان نسبت به یكدیگر و كسب رتبه برتر می گردد صرفا مطالعه هدفمند است. مطالعه هدفمند هم با برنامه ریزی هوشمند و كاملا علمی امكانپذیر است. اگر داوطلبی منابع دقیقی داشته باشد و به طور روزانه مطالعه كند و در فرصت های مناسب مرور هم كند بدون تردید نتیجه می گیرد.
داوطلب باید منبعی داشته باشد كه تكلیف هر روز او را مشخص كرده باشد، اهمیت نكات را بیان كند، نكات مهمتر روز را مورد تاكید قرار دهد. منبع آزمونی باید بگونه ای باشد كه با مطالعه هر خط از آن، نحوه طرح سوال از آن هم مشخص شده باشد. اگر داوطلبی به طور روزانه تست بخواند و تست بزند، آراء وحدت رویه مرتبط، قوانین خاص مطلب روزش را بداند و بخواند و همینطور چكیده ای از آن را هم بعنوان مهمترین نكات، مهمترین مواد و مهمترین تست ها داشته باشد كه در روز های پایانی فقط همان موارد را مورد مطالعه قرار دهد بدون شك چندین قدم به موفقیت نزدیكتر است. ما رسیدن به این هدف را در بسته تضمینی آزمون وكالت امكان پذیر كردیم و هر سال هم شاهد رقم خوردن رتبه های برتری بودیم.
* lگر داوطلبانی قصد برخورداری از مشاوره های حضوری شما را داشته باشند از چه طریقی امكانپذیر است؟
- داوطلبان عزیز می توانند با استفاده از شماره های ۰۲۱۶۶۱۲۴۵۶۲و۰۲۱۶۶۱۲۴۵۶۸تماس بگیرند و در خواست رزرو مشاوره كنند.

1396/10/23
22:40:20
5.0 / 5
6383
تگهای خبر: آزمون وكالت , حقوق , قانون , وكالت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

استخدام وکیل
استخدام وکالت

وکیل ماهر

وکالتی

محکمه

محکمه

حقوقدان