یادداشت،

بایسته های امروزین كانون وكلا

بایسته های امروزین كانون وكلا آی وكیل: یك وكیل دادگستری یادداشتی با عنوان ˮبایسته های امروزین كانون وكلاˮ به رشته تحریر درآورده و در آن باتوجه به شرایط موجود پرسیده است كه وضعیت اشتغال وكلا در چه چشم اندازی قابل دیدن و رویت است؟



به گزارش آی وکیل به نقل از ایسنا، متن یادداشت محمدعلی ابراهیم خانی به شرح زیر است:

آقای هنری کسینجر وزیر خارجه پیشین آمریکا که حالا در نود و دومین سال زندگی به سر می برد ترس خود از وقایع پساکرونا را پنهان نکرده است. ایشان در سال هایی نه چندان دور در مقابل پرسشی پیرامون روابط بین المللی، آنرا تحت تاثیر عنصر ترس بازگو کرد. در آن زمان روابط بین دو ابرقدرت آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی در سایه مسابقه تسلیحاتی و جنگ سرد و کلامی و رقابت برای فتح کره ماه و به رخ کشیدن قدرت فضایی آنها، سایه ای از ترس و نگرانی عمومی بر سر جامعه جهانی انداخته بود؛ این دو کشور در دو مورد مشخص در تاریخ معاصر تا رویارویی جدی پیش رفتند، نخست در قضیه اشغال آذربایجان ایران توسط شوروی و پشتیبانی از حکومت افرادی چون غلام یحیی و پیشه وری که قصد جداسازی این قسمت از خاک ایران را داشتند و حکومت شوروی برخلاف تعهد متفقین به شناسایی حق تمامیت سرزمین ایران اقدامی درباب ترک خاک ایران نمی کرد و در نهایت با تهدید ترومن رئیس جمهور آمریکا به دخالت نظامی سربازان روسی از این خطه خارج شدند و دیگری ارسال موشک و تسلیحات برای حکومت انقلابی کوبا و فیدل کاسترو برای تهدید آمریکا که در این مورد نیز با تهدید رئیس جمهور وقت آمریکا کشتی های مملو از سلاح روسی بازگشتند و استقرار موشک های شوروی در کنار مرزهای آمریکا ممکن نشد.

اما سال قبل سایه دیگری از ترس بر دنیا و دولت ها سایه افکند که هر دو ابرقدرت یاد شده و توانایی های آنان را تحت تاثیر قرار داد. پراکنده شدن ویروسی که مجموع وزن آن در تمام دنیا پنج گرم برآورد شده، تمامی کارهای بشری چه در عرصه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و حتی روابط خانوادگی را تحت اقتدار خود گرفته است. خیلی از اندیشمندان و فلاسفه، سیاستمداران و عالمان اقتصاد در مورد این ویروس بر جنبه های مختلف زندگی بشری و زیستگاه آن سخن گفته اند و از یک سو حیوانات در غیاب انسان ها در شهرها آزادانه وارد شده و در فضای شهری بدون انسان، آزادی خودرا درعرصه جدیدی تجریه کردند و به زبانی گفتند که ما با دستاورد بشری و زیست در آن مشکلی نداریم، این انسان است که دانش چگونگی زیست در طبیعت را ندارد و اهتمام در تخریب آن دارد.

از دیگر سو اقتصاددانان با بررسی جوانب مختلف داد و ستد، تولید کالا، نیروی کار و سرمایه و عوامل در رابطه با آن، رشد اقتصاد جهانی و قدرت های بزرگ صنعتی را منفی ارزیابی کرده و خروج از آنرا محتاج سرمایه گذاری هنگفت دولت های متمول در اقتصاد ملی و جهانی و برنامه ریزی طولانی مدت و شکیبایی مردم و دولت ها و پشتیبانی از اقشار مختلف و لطمه پذیر جوامع می دانند، اما در این اوضاع و احوال آنچنان نابسامان است که کالایی چون نفت که جنگ های بسیاری برای تصاحب و سیطره بر منابع آن در کشورهای نفت خیز همچون در خاورمیانه و آفریقا در گرفته بود، به اندازه ای کم ارزش شده است که تولید کنندگان این کالا که با صرف هزینه بسیار آنرا استخراج کرده اند، خریداری برای آن نمی یابند و حتی حاضرند نه فقط آنرا رایگان تحویل دهند بلکه برای دریافت کننده مبلغی را نیز در نظر بگیرند.

این تصویر از اقتصاد دنیا و به دنبال آن کشور ما، ایجاب می کند که مردم و تامین منابع آن از زاویه های مختلف بررسی شود، برای اینکه اقتصاد در ایران آنچنان گرفتار لطمه شده که برای تامین هزینه های کشور نیاز به برداشت از منابع ارزی و اعلام نیاز به وام خارجی توسط دولتمردان آشکار و بیان شده است.

اما آنچه ذهن نگارنده را مشغول کرده این است که با این تصویر اقتصاد جهانی و ملی با یک دید واقع بینانه و کند شدن چرخ درآمد و اقتصاد کشور وضعیت اشتغال وکلا در چه چشم اندازی قابل دیدن و رویت است؟ وکلایی که اخیرا در این صنف فعال شده اند و تمامی آینده آنان وابستگی وثیق و عمیق با میزان گردش چرخ اقتصاد کشور دارد چه باید بکنند و چه حمایتی از آنان امکان پذیر است و سرنوشت آنان چه خواهد شد؟ برای اینکه کند شدن چرخ اقتصاد در زندگی روزمره تمامی اقشار موثر خواهد بود و در جمع وکلا بیشترین لطمه را وکلای جوان خواهند دید و استمرار این وضعیت صدمات جدی و شاید جبران ناپذیر به آنان وارد خواهد ساخت و ناپیدا بودن افق های امیدبخش اقتصادی ضروری می دارد که مدیران و تصمیم گیران کانون های مستقل وکلا با جدیت راهکاری مناسب برای این مساله بیابند.

نگارنده بارها متذکر شده است که باید دولت در قبال خدمات معاضدتی وکلا و تحقق حقوق شهروندی مردم در برخوردار بودن از دادرسی عادلانه در پرتو خدمات وکلای دادگستری به وظیفه خود پیرامون واگذاری پرونده های مطروحه له یا مقابل دولت به وکلای حرفه ای، هم به توفیق بیشتر در مطالبات حقوقی و قضایی خود نائل شود و هم وکلای جوان و پرشور با عرضه خدمات حقوقی خود به دولت چه در چارچوب مشاوره و چه وکالت، دارای حداقل های یک زندگی شرافتمندانه باشند و از طرف دیگر کانون وکلا نیز برای دریافت هزینه های مترتب بر عضویت، مساعدت های لازم را بنماید.
حالا که تمامی همکاران فارغ از ریشه ها و داشته ها با همدلی با مساله بخشنامه پیشنهادی قوه قضاییه مواجهند و بر نادرست بودن این عمل اتفاق نظر دارند، این همبستگی بهترین سرمایه برای چانه زنی با دولتمردان است تا خیلی از فرصت های از دست رفته احیا شود.




منبع:

1399/02/06
23:03:11
5.0 / 5
3136
تگهای خبر: پرونده , جامعه , حقوق , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

وکیل مدافع

بررسی وکیلها

کانون وکلا

مدافع
کانون وکلا

محکمه

دادگستری