حكم پرونده كیارستمی تعیین شد

حكم پرونده كیارستمی تعیین شد به گزارش آی وكیل یك سال و چهار ماه بعد از فوت عباس كیارستمی، پرونده پزشكی پرحاشیه مربوط به او به ایستگاه آخر رسید. بر مبنای گفته های وكیل خانواده كیارستمی، پزشك معالج فیلم ساز فقید به پرداخت پنج درصد دیه كامل محكوم شده است؛ مبلغی كه با درنظرگرفتن دیه كامل ۲۱۰میلیون تومانی به مبلغی حدود ۱۰میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می رسد.


فروردین سال ۹۵ بود كه خبر بیماری و بستری‌شدن عباس كیارستمی با عكسی تأثربرانگیز از وضعیت جسمانی او روی تخت بیمارستان منتشر شد. پس از آن بود كه رفته‌رفته جزئیات بیشتری از مراحل درمان و آنچه از آن با عنوان خطای پزشكی یاد می‌شد، منتشر شد و واكنش‌های گسترده‌ای را در فضای رسانه‌ای و افكار عمومی به دنبال داشت. در‌نهایت او هشتم تیر ماه برای ادامه فرایند معالجه به پاریس منتقل شد اما این سفر درمانی هم چاره كار نبود و او در نهایت روز ۱۴ تیر ۹۵ از دنیا رفت. درگذشت او پرونده پزشكی‌اش را وارد فاز جدیدی كرد كه منجر به شكایت خانواده از بیمارستان جم و پزشك معالجی شد كه اولین بار او را عمل جراحی كرد. 
بر اساس گفته‌های اعضای خانواده كیارستمی شكایت آنها از بیمارستان جم و پزشك معالج با این هدف بود كه از محتویات پرونده و علت اصلی مرگ عباس كیارستمی مطلع شوند. شكایتی كه در ادامه نیز فرایند رسیدگی به آن حاشیه‌های بسیاری را به دنبال داشت و در نهایت پزشك معالج به پرداخت مبلغی حدود ۱۰ میلیون تومان محكوم شد. 
مانوش منوچهری، وكیل خانواده عباس كیارستمی درباره پرونده پزشكی‌اش گفت: حكم صادر شده اما به دلیل عدم انجام تشریفات صدور تاكنون حكم ابلاغ نشده است اما به احتمال زیاد تا آخر هفته حكم ابلاغ شود ولی آن‌طور كه به صورت شفاهی به ما گفته شده، پزشك معالج مرحوم كیارستمی به پرداخت پنج درصد دیه محكوم شده است. منوچهری با بیان اینكه در جرائم پزشكی حكم كاملا بر مبنای كمیسیون پزشكی و بدون تحقیقات بیشتر صادر خواهد شد كه این خود یكی از ایرادات دادرسی‌ موضوعات تخصصی است، گفت: قاضی باید هرگونه اقدامات لازم برای كشف حقیقت را انجام دهد و فقط به نظریه‌های كمیسیون پزشكی متكی نشود چون در مسائل صنفی كارشناسان معمولا جانبدارانه برخورد می‌كنند. 
بار‌ها ما در جلسات رسیدگی نسبت به عملكرد كمیسیون پزشكی اعتراض و تأكید كردیم كه كمیسیون پزشكی در پی كشف میزان قصور پزشكی نیست و قصد دارند قصور پزشكی را از پزشك معالج دفع كنند این در‌حالی است كه خواسته خانواده كیارستمی بررسی دقیق قصور در زمان بستری آقای كیارستمی است. جالب اینجاست كه در كمیسیون آخر موارد دیگری از قصور پزشكی اعلام شد اما در نتیجه نظریه مؤثر واقع نشد و تغییری ایجاد نكرد.
او در ادامه با بیان اینكه اگر قرار باشد قضات برمبنای این كمیسیون پزشكی حكم صادر كنند، اعتراض‌كردن به حكم بی‌فایده است چون همان نظر كمیسیون قبلی تكرار خواهد شد، گفت: اما خانواده كیارستمی خودشان باید درباره اعتراض یا عدم اعتراض به حكم تصمیم بگیرند.
این در حالی است كه كارشناسان نظام پزشكی نظر دیگری دارند و با منصفانه‌خواندن رأی دادگاه می‌گویند در پرونده پزشكی این هنرمند كارشناسان كمیسیون پزشكی به طور دقیق و براساس مدارك موجود در پرونده آن را بررسی كرده و نظر داده‌اند. 
ایرج خسرونیا، رئیس هیئت بدوی سازمان نظام پزشكی و معاون نظارت سازمان نظام پزشكی تهران با بیان اینكه پرونده پزشكی عباس كیارستمی پس از اعتراض برای بررسی به پزشكی قانونی ارسال شد، گفت: بر اساس نظر كارشناسان دادگاه حكم را صادر و پزشك معالج را جریمه كرد؛ این در حالی بود كه در بخشی از رسیدگی، پرونده از مسیر عادی خارج شد اما مجددا به مسیر عادی خود بازگشت و حكمی كه دادسرا صادر كرد، با نظر نظام پزشكی تطبیق داشت. 
خسرونیا درباره نارضایتی خانواده كیارستمی درباره حكم ادامه داد: همیشه نمی‌توان هر دو طرف پرونده را راضی نگه‌ داشت و دادگاه به دنبال حقوق طرفین است و نه تأمین نظر شاكی پرونده كه بر اساس قانون پزشك معالج پرونده به پنج درصد دیه یعنی چیزی حدود ۱۰ میلیون تومان جریمه شد. البته من مطمئن هستم كه خانواده كیارستمی به دنبال این مبلغ نبودند و هدف آنها محكوم‌كردن پزشك معالج بود.
او همچنین درباره نارضایتی خانواده كیارستمی از كمیسیون پزشكی گفت: در پزشكی قانونی هر روز بیش از صد پرونده در كمیسیون‌های مختلف كه كارشناسان آنها اساتید و پیش‌كسوتان پزشكی هستند، بررسی می‌شود كه در ۸۰ درصد آنها پزشكان محكوم می‌شوند. 
این در حالی است كه برای كارشناسان فرقی نمی‌كند كه در پرونده شاكی فرد معروف یا عادی است و پرونده را طبق مسائلی كه از طرف پزشك، پرستار، آزمایشگاه، اتاق عمل و همه كادر درمانی بیان می‌شود، بررسی می‌كنند كه در این پرونده طبق مدارك مكتوبی كه در پرونده وجود داشت، نظر دادند.
خسرونیا با بیان اینكه پرونده باید خاتمه پیدا كند چون اگر نسبت به آن اعتراض شود، طبق نظر كارشناسی‌شده همین حكم خواهد شد، ادامه داد: رسیدگی به این‌گونه پرونده‌ها در دادسرا‌های معمولی رسیدگی نخواهد شد بلكه كارشناسان علم پزشكی آن را بررسی می‌كنند. در این پرونده پزشك معالج دچار قصور شده بود كه نظام پزشكی نیز آن را تأیید كرد و مطابق آن رأی صادر شد.
1396/08/29
11:11:45
5.0 / 5
5508
تگهای خبر: پرونده , حقوق , دادسرا , دادگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

محکمه

آگهی قانونی وکیل

وکالت

وکالت

دادگستری

وکیل ماهر

خانواده