سراج:

4 موافقتنامه با عراق به امضا رسید

4 موافقتنامه با عراق به امضا رسید به گزارش آی وکیل، معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر اهداف و دستاوردهای سفر به عراق به منظور رایزنی با مقام های قضایی این کشور را تشریح کرده و از امضای ۴ موافقتنامه اطلاع داد.



به گزارش آی وکیل به نقل از ایسنا، ناصر سراج در تشریح دستاوردهای سفر اخیر خود به عراق اظهار نمود: روسای قوه قضاییه ۲ کشور در ایران و عراق باهم دیدار و رایزنی کردند که در این دیدارها، مصوبه هایی داشتند؛ درپی این مراودات کمیته ضدتروریسم هم تشکیل شد که تابحال ۴ جلسه با هدف پیگیری مصوبات در کشور عراق داشته است؛ چهارمین جلسه این کمیته هم روز گذشته در کشور عراق با هدف پیگیری این مصوبات برگزار شد.

دبیر ستاد حقوق بشر اظهار داشت: ما در مسافرت به عراق ۴ موافقتنامه انتقال محکومین، استرداد مجرمین، همکاریهای کیفری و همکاریهای مدنی را انجام دادیم و با رئیس دستگاه قضایی و دیگر مسؤلان قضایی عراق ملاقات کردیم.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه در ادامه ضمن اشاره به دیدار و رایزنی با دادستان کل عراق در ارتباط با مبحث استرداد مجرمین، اظهار داشت: در قالب تقسیم وظایف صورت گرفته، در ارتباط با انتقال محکومین هم با وزیر دادگستری عراق دیدار کردیم.

وی ضمن تشریح کمیته ضدتروریسم ایران و عراق، کرد: معاون رئیس دستگاه قضایی عراق، رئیس کمیته ضد تروریسم در این کشور و معاون رئیس قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر رئیس این کمیته در ایران است؛ ما موارد زیادی را مطرح و پیگیری کردیم و خوشبختانه مسؤلان عالی قضایی عراق بسیار استقبال خوبی از مباحث مطرح شده در گفتگو کردند.

سراج ضمن اشاره به مشکلات سفر زائرین ایرانی به عراق و پیگیری این موضوع، اظهار نمود: یکی از مبحث های مبتلابه کشور ما مبحث زوار در طول سال بخصوص در روزهای اربعین است.

دبیر ستاد حقوق بشر به زائرین ایرانی سفارش کرد: زوار ما باید هم مهر ورود و هم مهر خروج داشته باشند؛ زائرین ما مهر خروج از جمهوری اسلامی ایران را می گیرند، اما گاها مهر ورود را از عراق نمی گیرند و این مساله، مشکلاتی را برای زائرین ما ایجاد می کند؛ این مورد هم برای خود زائرین و هم برای دستگاه قضایی کشور مقصد مشکل بوجود می آورد.

وی در ادامه اظهار داشت: ورود غیر مجاز به عراق حبس و محکومیت دارد و متاسفانه برخی از هم وطنان عزیز ما گرفتار شدند؛ ما با رئیس شورایعالی قضایی عراق، دادستان کل و وزیر دادگستری عراق ملاقات داشتیم و مواردی را مطرح کردیم؛ تحقق جرم ۳ عنصر دارد که عبارتند از عنصر قانونی، عنصر مادی و عنصر معنوی که همان سوءنیت است؛ من تأکید کردم که مطمئنا عنصر معنوی در ارتباط با زائرین دستگیرشده ما، مفقود است.

دبیر ستاد حقوق بشر، اظهار داشت: با استقبال مقام های عراقی از موارد مطرح شده، ان شالله بزودی استرداد صورت می گیرد؛ ما چند بار به شکل محدود مبحث استرداد را انجام دادیم؛ اخیرا هم ۵۰ زندانی را به کشور انتقال دادیم؛ در ارتباط با بقیه هم ان شالله مشکلی نخواهد بود.

به قول سراج، در این حوزه با طرف عراقی تفاهم خوبی شد و قرار شد که هم ما زائرین خودمان را توجیه نماییم و هم آنها در مرز به ماموران مرزی خود تأکید کنند که مهر ورود به عراق را حتما روی گذرنامه زائرین ایرانی بزنند.

وی در جواب این پرسش که برای اشخاصی که در سالهای گذشته یا به تازگی برایشان مشکلی پیش آمده، چه تدبیری اندیشیده شده است، اظهار داشت: حدودا دیگر در رابطه با این زائرین مشکلی نداریم، حدودا مشکل همه حل شده است.

دبیر ستاد حقوق بشر اظهار نمود که درپی حضور هیأت ایرانی در کربلا، با تأکید رئیس دستگاه قضایی عراق، نشستی هم با رئیس دادگستری کربلا برگزار شد و در ارتباط با موارد در ارتباط با زائرین گفتگو شد؛ این روند در نجف هم انجام شد.





منبع:

1404/02/14
10:12:29
0.0 / 5
54
تگهای خبر: حقوق , دادستان , دادگستری , دستگاه قضایی
این مطلب آی وکیل را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
جدیدترین ها



ivakil آی وکیل

سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.
آی وکیل: همراه شما در مسائل حقوقی؛ ما راهنمای شما در مسیر دفاع از خودتان و حقتان هستیم

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

محکمه

آگهی قانونی وکیل

وکالت

وکالت

دادگستری

وکیل ماهر

خانواده