رئیس سازمان بازرسی كل كشور در بازدید از سد لتیان:

بخش زیادی از خسارت های سیل اخیر به خاطر خطای انسانی است

بخش زیادی از خسارت های سیل اخیر به خاطر خطای انسانی است به گزارش آی وكیل رئیس سازمان بازرسی كل كشور به همراه هیئتی از بازرسان این سازمان از سد لتیان بازدید نمود.


به گزارش آی وكیل به نقل از سازمان بازرسی كل كشور، سراج در جریان بازدید از سد لتیان در جمع مدیران و كاركنان شركت آب منطقه ای تهران با تبریك سوم شعبان و میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار، با اشاره به حضور پاسداران هم در جنگ و هم درحوادث غیرمترقبه همچون سیل اخیر، اظهار داشت: وقتی نیروهای سپاه در بحبوحه بحران میان كارزار هستند، برخی چه در داخل و چه در خارج از كشور آغاز به انتقاد و حمله به این عزیزان می كنند. البته پاسداران ما به این موضوعات و این كه چه كسی انتقاد و یا چه كسی تعریف می كند، توجهی نمی كنند و تلاششان این است كه وظیفه شان را به نحو احسن انجام دهند.
رئیس سازمان بازرسی كل كشور در ادامه به رشادت های نیروهای سپاه پاسداران اشاره نمود و اظهار داشت: در جریان سیل اخیر در استان هایی كه برای بازدید رفتم، از نزدیك تلاشهای نیروهای مسلح بخصوص نیروهای مخلص سپاه و بسیج را حتی در روستاهای دورافتاده هم مشاهده كردم. در هر شهر و روستای سیل زده ای، برخی از برادران سپاهی و بسیجی حضور داشته و به كمك سیل زدگان آمده بودند. البته جا دارد همینجا از وزیر محترم كشور، استاندار خوزستان و كرمانشاه و سایر مسئولینی كه شبانه روز در حال خدمت رسانی به مردم سیل زده هستند، هم تشكر و قدردانی كنم.
سراج با اشاره به نقش عامل انسانی در خسارت سیل اظهار داشت: متأسفانه خطا و عامل انسانی در حجم خسارت سیل خیلی زیاد بوده است. همچون آن می توان به از بین بردن مسیل ها، آبخیزدارها، آبخوان ها و پوشش گیاهی اشاره نمود. درصورتی كه در بارندگی های شدید، قسمت اعظم آب توسط این نواحی گرفته می شود و مقدار كمی كه جریان پیدا می كند، خطری برای ساكنین روستاها و شهرها ندارد.
وی در ادامه، عدم پیش بینی بارندگی شدید طی 40 سال قبل را یكی دیگر از عوامل اصلی سیل دانست و اظهار داشت: كسی تصور نمی كرد شاهد این حجم از بارندگی در كشور باشیم و این سبب شد اغلب مسیل ها حتی در پایتخت تغییر كاربری داده شود و یا عرض مسیل ها كاهش پیدا كند. ازاین رو اگر قانون رعایت شده و در منافع ملی هماهنگ عمل می شد، شاهد این حجم از خسارت سیل نبودیم.
رئیس سازمان بازرسی اضافه كرد: هر دستگاهی به اندازه خود در این حادثه دخیل است اما مهمترین نكته این است كه باید از وقوع حوادث مشابه در آینده پیشگیری كرد و با سهل انگاری، بارش باران و رحمت الهی را به نقمت تبدیل نكنیم.
وی با اشاره به توجه ویژه رئیس قوه قضائیه درباره ریشه یابی علل وقوع سیل اخیر اظهار داشت: قوه قضائیه آماده هرگونه همكاری درباره پاك سازی مسیل ها است. خوشبختانه آیت الله رئیسی با قدرت و حساسیت ویژه، مبحث را پیگیری می كنند و به سازمان بازرسی تكلیف كردند كه به دور از فضای هیجانی، یك كار دقیق و تحقیقی در این زمینه صورت گیرد تا مشخص شود كه آیا مسئولان و دستگاه هایی كه برپایه قوانین موجود، تكلیف قانونی داشته اند، وظایف خویش را در زمینه پیش بینی، پیشگیری و كاهش آسیب، انجام داده اند یا خیر. این مورد هم معطوف به یك مسئول خاص یا مقطع زمانی خاص نیست؛ و عملكرد همه مسئولانی كه در این حوزه، مسئولیتی در هر دوره زمانی داشته اند، توسط سازمان مورد بررسی قرار می گیرد.

رئیس سازمان بازرسی كل كشور با تاكید بر اینكه همه باید پاسخگوی عملكرد خودمان در هر دوره ای باشیم، خاطرنشان كرد: من امروز مسئول هستم ولی نمی توانم هر كاری كه دلم بخواهد انجام بدهم و بعد هم بازنشست بشوم و دیگر به كسی پاسخگو نباشم. بلكه همه در مقابل اعمال و تصمیماتی كه اتخاذ می نماییم، باید پاسخگو باشیم. اگر مسیل ها سال به سال لایروبی می شد شاهد این حجم از خرابی ها نبودیم. باید مشخص شود كه مسئول لایروبی چه دستگاهی است و چرا به وظیفه خود عمل نكرده است. البته به دلیل رسوبات چندین ساله، لایروبی این مسیل ها بسیار دشوار شده است. چون این رسوبات چندین سال لایروبی نشده و محكم شده است. اما الآن باید با هر سختی كه هست صورت گیرد و اگر ساخت و سازی در مسیل ها شده، پاك سازی شود. الآن خواست مردم این است و هیچ مسئولی نمی تواند از آن فرار كند.
وی ادامه داد: مجلس هم هم اكنون پای كار است و می تواند به لحاظ قانون گذاری به دستگاه های مسئول كمك نماید. الآن فضای خوبی فراهم شده و می طلبد كه همه با همكاری یكدیگر مشكلات را از سر راه برداریم.
در ابتدای این بازدید سید حسن رضوی مدیرعامل شركت آب منطقه ای تهران توضیحاتی در مورد وضعیت سدهای تهران و بویژه سد امیركبیر و لتیان در سیلاب اخیر عرضه كرد.
وی اظهار داشت: در سیلاب اخیر در سد امیركبیر و لتیان، اگر اقدامات به موقع و پیش بینی های لازم صورت نمی گرفت سبب آب گرفتگی بخش های پایین دست و همینطور ایجاد مشكل در تأمین آب آشامیدنی تهران و كرج به علت آلودگی آب می شد.
مدیرعامل شركت آب منطقه ای تهران با اشاره به تجاوزات زیاد در بستر رودخانه های پایین دست سدها مانند رودخانه آهار، لواسان، جاجرود و كرج اظهار داشت: باآنكه از سال ۹۱ اقدامات خوبی در مورد تخریب ساخت وسازهای غیرمجاز در بستر رودخانه ها صورت گرفته اما كافی نیست و عزم ملی می طلبد، بنابراین از قوه قضاییه می خواهیم كه كمك نماید تا بتوانیم آزادسازی بستر رودخانه ها را با قدرت پیگیری نماییم.
سید حسن رضوی عدم رسوب برداری به موقع مسیل ها، تداخل وظایف بین نهادهای ذیربط و همینطور برداشت زیاد شن و ماسه از بستر رودخانه ها را از دیگر عوامل بحران ساز در زمان سیل اعلام نمود.
در ادامه این بازدید، رئیس سازمان بازرسی كل كشور از «مناطق رانشی خطرساز در اطراف سد لتیان»، «خروجی تونل سد لار-كارخانه سگمنت سازی»، «پروژه مهار آب نشتی سد لار» و «طرح تخریب وآزاد سازی حریم رودخانه جاجرود» بازدید به عمل آورد.
در این دیدار ابراهیم شاهرخیان معاون برنامه ریزی و امور مجلس سازمان و صادق پور بازرس كل استان تهران، قاضی سراج را همراهی می كردند.



1398/01/21
14:12:42
5.0 / 5
6142
تگهای خبر: سازمان , شركت , قاضی , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

استخدام وکیل
استخدام وکالت

وکیل ماهر

وکالتی

محکمه

محکمه

حقوقدان