رییس شورای حل اختلاف استان تهران خبر داد

افتتاح شعبه شورای حل اختلاف ویژه ایرانی ها خارج از کشور

افتتاح شعبه شورای حل اختلاف ویژه ایرانی ها خارج از کشور به گزارش آی وکیل، شعبه ۲۶۵۶ شورای حل اختلاف استان تهران مستقر در مرکز خدمات مشاوره ایرانی ها خارج از کشور به منظور رسیدگی به اختلافات ایرانیانی که خارج از کشور حضور دارند، آغاز به کار کرد.



به گزارش آی وکیل به نقل از ایسنا، غلامرضا مهدوی در آیین گشایش شعبه ۲۶۵۶ شورای حل اختلاف تهران مستقر در مرکز خدمات مشاوره ایرانی ها خارج از کشور اظهار داشت: شورای حل اختلاف اساسا نهاد مردمی است و در سال ۸۱ آغاز به کار کرد.

وی اضافه کرد: پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، هر زمان که نهاد مردمی شکل گرفته ماندگار شده است چونکه انقلاب ما نهاد مردمی است و در این جهت شوراهای حل اختلاف شکل گرفت و یکی از موفق ترین نهادها در سطح کشور است.

مهدوی افزود: در استان تهران ۶۰ مجتمع شورایی داریم که با حدود ۴ هزار نفر نیرو شامل شورایی و دبیران و بیشتر از ۳۰۰ نفر همکار قضایی درحال فعالیت است. ماهانه حدود ۹۰ هزار فقره پرونده برای مجموعه این ۶۰ مجتمع پرونده وارده داریم. همینطور قریب ۲۰۰ شعبه ویژه صلح و سازش داریم و در کنار دادسراها و سایر مراجع قضایی درحال فعالیت هستند. همینطور ۷۰۰ شعبه در این ۶۰ مجتمع داریم و حدود ۲۰ شعبه هم در زندان های استان تهران مستقرند.

مهدوی اظهار داشت: سال ۱۴۰۲ تعداد ۷۵ نفر از محکومین به قصاص نفس با اقدامات این شوراها رضایت قطعی از اولیای دم گرفتند. ۲۸۷۶ نفر هم از زندانیانی که به سبب مسایل یا جرایم غیرعمدی در زندان بودند، توسط شوراهای مستقر در زندان از زندان آزاد شدند. در شهر تهران هم سازش ما ۲۸ / ۶۲ درصد است و رتبه اول سازش در سطح کشور را تهران دارد و میانگین سازش در کل کشور ۴۱/ ۳۸ درصد است.

وی در رابطه با شعب تخصصی شوراها اظهار داشت: حدود ۷۰ شعبه تخصصی در این نهادها داریم یعنی هر نهادی که از ما درخواست کرده از آن استقبال کردیم و یک شعبه تخصصی شورا را ایجاد کردیم تا اگر مشکلی از همان نهاد بوجود می آید همکاران ما مبحث را به راحتی حل و فصل کنند. بعنوان مثال در شهرک های صنعتی مثل شمس آباد یکی از شوراها در گزارشی که عرضه داد اعلام نموده بود حدود ۸۵ درصد پرونده هایی که ارجاع می شود با صلح و سازش مختومه می شود با این اوصاف ورودی پرونده ها به مراجع قضایی کم می شود. بنای ما اینست تلاش نماییم رضایتمندی مردم را داشته باشیم. در نظرسنجی ها هم شوراها باز رتبه اول را از حیث تکریم ارباب رجوع کسب کرده است.

وی با اعلان اینکه شوراها دارای دو صلاحیت هستند و یکی صلاحیت صدور آرای قضایی است و دیگری که مهمتر است بحث صلح و سازش است، اظهار داشت: کلیه امور مدنی و حقوقی و جرایم قابل گذشت و خصوصی غیرقابل گذشت، قابل طرح جهت صلح در شوراهاست.

وی افزود: در جهت منویات رهبری چندین سال است که شعب تخصصی را در این نهادها ایجاد کردیم. حالا هم در انجمن زرتشتی شعبه ویژه شوراها داریم و می توانیم برای کلیمیان و ارامنه هم شعب ویژه داشته باشیم.

وی در مورد افتتاح شعبه تخصصی ایرانی ها خارج از کشور اظهار داشت: حدود ۱۰ میلیون نفر از هموطنان ما در خارج از کشور هستند. ما هم شعبه ای را برای حل و فصل موضوعات حقوقی آنها در نظر گرفتیم که همه همکاران در این شعبه اهل فن هستند و یک شعبه خاص است. این شعبه کوچکترین حقی برای کار سیاسی ندارد و فقط کار حقوقی را انجام می دهد.

وی در رابطه با ایجاد دادگاه ایرانی ها خارج از کشور اظهار داشت: قانون شوراهای حل اختلاف برای ایجاد دادگاه صلح تاسیس شده است. قانون در ۷ آذر ۱۴۰۲ لازم الاجرا شد. طبق این قانون، قوه قضاییه یکسال تا ۷ آذر سال جاری مکلف شده دادگاه های صلح در کشور را ایجاد نماید. امیدواریم پیش از انقضای مقرره دادگاه های صلح را ایجاد نماییم.

سید مجید حلاج زاده رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانی ها خارج از کشور هم در این مراسم، تأسیس شورای حل اختلاف ایرانی ها خارج از کشور را گام بزرگی دانست، اظهار داشت: با عنایت به آمار موجود حدود ۱۰ میلیون ایرانی در خارج از کشور زندگی می کنند. بسیاری از این افراد متأسفانه نمی توانند در خارج از کشور با قوه قضاییه مکاتبه و همراهی داشته باشند و همین مساله مشکلاتی را برای ایرانی ها خارج از کشور بوجود آورده است.

وی اضافه کرد: بارها دیده شده که شخصی در اوایل انقلاب به خارج از کشور مهاجرت کرده و اموال خود با تنظیم وکالتنامه به بستگان خود سپرده اند. پس از مدتی بستگان آن اموال را به نام خود منتقل کرده اند و شخص مهاجرت کرده را با این اکاذیب که اگر به ایران بازگردید، دستگیر و اعدام می شوید، می ترسانند تا نتواند پیگیر اموال خود باشند و باید به این افراد یاری رساند.

حلاج زاده افزود: بعنوان نماینده ایرانی ها خارج از کشور از شورای حل اختلاف استان تهران درخواست کردیم تا شعبه ای برای این مورد افتتاح شود که با آن موافقت شد و آنرا در تاریخ بی نظیر می دانیم.

وی با اعلان اینکه هدف شورای حل اختلاف ایرانی ها خارج از کشور ایجاد صلح و سازش است، اضافه کرد: شعبه به صورتی فعالیت خواهد نمود که ایرانی ها بتوانند به شکل مجازی و و ویدئو کنفرانس هم در جلسه حضور داشته باشند و صحبت های خویش را بیان کنند تا به خواسته های آنان رسیدگی شود. امیدوارم در ایجاد بستر مناسب جهت استفاده حقوقی ایرانی ها خارج از کشور سربلند باشیم.

رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانی ها خارج از کشور اظهار داشت: هم اکنون ایرانی ها خارج از کشور امکان دریافت ثنا ندارند، ازاین رو از دادگستری کل استان تهران درخواست داریم پرونده هایی که یک طرف آن ایرانی ها خارج از کشور هستند را به این شورای حل اختلاف اعلام کنند.

حلاج زاده در انتها اظهار داشت: برای رسیدگی به امور حقوقی ایرانی ها خارج از کشور نیازمند سه دادگاه ویژه حقوقی، کیفری و خانواده هستیم تا در صورت عدم صلح و سازش در شورای حل اختلاف بتوانیم پرونده را به این شعب ارجاع دهیم.




1403/03/21
13:40:57
0.0 / 5
174
تگهای خبر: اموال , پرونده , تخصص , حقوق
این مطلب آی وکیل را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

وکیل مدافع

بررسی وکیلها

کانون وکلا

مدافع
کانون وکلا

محکمه

دادگستری