اسماعیلی:

شهرداری ها از وقوع تخلف و دریافت جریمه توسط كمیسیون ماده ۱۰۰ منافعی دارند

شهرداری ها از وقوع تخلف و دریافت جریمه توسط كمیسیون ماده ۱۰۰ منافعی دارند آی وكیل: رییس كل دادگستری استان تهران با اشاره به اینكه گوش شنوایی برای اصلاح كمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ها وجود ندارد، اظهار داشت: شهرداری ها از وقوع تخلف و دریافت جریمه توسط كمیسیون ماده ۱۰۰ منافعی دارند و كسی كه در این بین منفعتی مورد توجه او نیست عضو قضایی حاضر در كمیسیون است.


به گزارش آی وكیل به نقل از ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در سومین نشست هم اندیشی تخصصی قضات دیوان عدالت اداری و دادگستری كل استان تهران با مبحث كمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها، اظهار نمود: به عقیده من خیلی از موضوعات برای من و شما در عرصه های مختلف نیازمند یادآوری است. همه ما و شما برای جامعه قضات و جایگاه قاضی و قضاوت شان و منزلت ویژه ای قائل هستیم. البته در نظام قضایی برگرفته از تعالیم اسلام ناب این جایگاه به نسبت سایر مكاتب حقوقی بسی رفیع تر است. بطور قطع بایستی همان شان و منزلت قاضی را كه در عدلیه قضایی و رسیدگی به پرونده ها قائلیم در كمیسیون ها هم قائل باشیم و نباید این گونه تداعی شود كه دادرسی در محاكم و دادسراها یك امر است و قضاوت ما در كمیسیون ها امر دیگری است.
رییس كل دادگستری استان تهران عنوان كرد: باید با قوت و استقامت بر این مورد تصریح كرد آنجایی كه عضو قضایی انتخاب می شود، تصمیم و دستور قضایی گرفته شده همان دستور قضایی است. اشكال قانون ماده ۱۰۰ كاملا درست و به حق است اما گوش شنوایی برای اصلاح قانون شهرداری ها بخصوص ماده ۹۹ و ماده ۱۰۰ وجود ندارد. اما بالاخره ما هستیم و همین قانون كه باید مورد توجه باشد. در وضعیت موجود شان و منزلتی كه اشاره شد در كمیسیون های ماده ۱۰۰ و هر كمیسیون دیگری اجرای دقیق ضوابط است و قاضی از این جهت ممتاز است.
وی ادامه داد: قاضی مظهر قانون مداری در جامعه است. شان و موقعیت قضات به این دلیل است كه كارشان عدالت محوری و بی طرفی در داوری و تصمیمات است. ما نباید جانب دارانه در قضایا داوری نماییم و در نهایت دفاع از حقوق عامه از موارد قابل توجه است. امید متضررین این است كه در كمیسیون قضایی ماده ۱۰۰ حقوقشان مورد توجه قرار گیرد. برای رعایت این شان و جایگاه ما الزاماتی داریم كه باید مدنظر قرار گیرد.
اسماعیلی نخستین اجبار برای رعایت شان و جایگاه قاضی را مربوط به علم و اشراف به مقررات دانست و تصریح كرد: وقتی بعنوان عضو قضایی در یك كمیسیون تخصصی انتخاب می شویم نیازمند آن هستیم كه به قوانین آن حوزه تخصصی هم اشراف پیدا نماییم. برای مثال در ارتباط با كمیسیون ماده ۱۰۰ باید با اشراف كامل به سایر مقررات شهرسازی تصمیم گیری نماییم. دومین اجبار رعایت قانون و مقررات در عرضه آرای قضایی است. باید رایی صادر نماییم كه مستند و مستدل باشد.
رییس كل دادگستری استان تهران با اشاره به اینكه نكته سوم این است كه عضو قضایی باید در رعایت قانون و مقررات توسط سایر اعضا نقش محوری ایفا كند، خاطرنشان كرد: بایستی به سایر اعضا آموزش نظری و عملی قانون و مقررات داده شود. ما باید مطالبه گر اجرای قانون از شهرداری و شورای شهر باشیم كه چرا قانون اجرا نمی شود؟ عضو قضایی باید نماد مقابله با قانون شكنی ها باشد. در حوزه شهرداری ها قانون شكنی فراوان داریم.
وی با اشاره به اینكه به جای همراه شدن با عوامل شهرداری و شورای شهر در جهت حل مشكلات و رفع موانع آنها باید آنها را با خود در اجرای قانون و مقررات همراه نماییم نه اینكه خودمان همراه آنها شویم، خاطرنشان كرد: شهرداری و وزارت كشور در وقوع تخلف و دریافت جرائم توسط كمیسیون ماده ۱۰۰ منافعی دارد. كسی كه در این بین منفعتی مورد توجه او نیست عضو قضایی حاضر در كمیسیون است. نتیجه اینكه عمل ما باید بازدارندگی داشته باشد و آن گونه كه انتظار و توقع است برخورد شود در صورتی كه آن گونه كه انتظار است قضات در كمیسیون ها درست تصمیم گیری نمی كنند.
رییس كل دادگستری استان تهران در پایان، اظهار داشت: كاری كه لازم است صورت گیرد این است كه از آرای صادر شده لیستی تهیه شود و در یك برگ صورتجلسه عنوان شود كه برای فلان مورد با این تخلفات فلان رای صادر گردیده است و برای ما ارسال شود تا ببینیم در یك موضوعِ تخلف چه میزان اختلاف نظر وجود دارد.



1397/05/30
14:04:23
5.0 / 5
5011
تگهای خبر: تخلف , جامعه , حقوق , دادگستری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

محکمه

آگهی قانونی وکیل

وکالت

وکالت

دادگستری

وکیل ماهر

خانواده