محسنی اژه ای در جلسه شورای عالی قوه قضاییه:

خیلی از مشکلات و مفاسد با ارتقاء فرهنگ عمومی حل می شود

خیلی از مشکلات و مفاسد با ارتقاء فرهنگ عمومی حل می شود به گزارش آی وکیل رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: اگر فرهنگ صحیح عمومی اسلامی داشته باشیم خیلی از مسائل اقتصادی ما هم خود به خود بهتر می شود و خیلی از مشکلات و مفاسد با ارتقاء فرهنگ عمومی حل و ریشه کن خواهد شد.


به گزارش آی وکیل به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در جلسه بامداد امروز (دوشنبه دهم آبان ماه) شورایعالی قوه قضاییه ضمن اشاره به سالروز شهادت بسیجی شهید حسین فهمیده، عنوان کرد: شهید فهمیده با اقدامی ایثارگرانه، مخلصانه و بموقع دل های خیلی از جوانان را به حقیقت و فرهنگ ایثار و شهادت متوجه کرد و نه تنها خودش در تاریخ ماندگار گردید بلکه راه وی در دفاع از اسلام و وطن و ارزش ها برای همه بخصوص جوانان الگو شد.
رئیس قوه قضاییه همینطور ضمن اشاره به سالروز «شهادت آیت الله قاضی طباطبایی»، از وی بعنوان انسانی وارسته و خیرخواه که عمر خویش را وقف تبلیغ دین و تعلیم و تربیت کرد و در این راه به فیض شهادت نائل آمد یاد کرد و اظهار داشت: زندگی شهید قاضی طباطبایی و قاتلان و حامیان قاتلان او عبرت آموز است که ببینند این شهید عزیز در چه جایگاهی قرار گرفته و آنها به چه وضعیتی گرفتار شده است.
محسنی اژه ای اضافه کرد: منافقین با شعارهای ارزشی وارد میدان شدند، اما انحراف و جدایی آنها از طریق حق از جایی آغاز شد که در فهم دین از عالمان دین شناس استفاده نکرده و به فهم ناقص خود اکتفا، و قرآن و مکتب ناب خاندان را رها کردند.
وی افزود: زاویه منافقین از حق در جایی بیشتر شد که با اینکه شعارهای به ظاهر خوبی سرمی دادند، اما آرام آرام به مرحله ای از انحراف رسیدند که عالمان دین و افرادی همچون آیت الله بهشتی، آیت الله قدوسی و... را بعنوان سد راه اسلام به شهادت رساندند و خون ۱۷ هزار انسان بی گناه را بر زمین ریختند.
محسنی اژه ای خاطرنشان کرد: کار مدعیان پشتیبانی از خلق و مردم به جایی رسید که با انحراف از مسیر حق به فقها، مراجع، حضرت امام و دین پشت کردند و در یک مقطع ضد مردم خودشان با صدام جنایتکار هم همدست شدند و امروز هم با آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ضربه زدن به کشور خودشان همراهی می کنند.
رئیس دستگاه قضا در ادامه ضمن اشاره به سالروز تسخیر لانه جاسوسی به دست دانشجویان مسلمان خط امام در ۱۳ آبان ۵۸ که بعنوان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی نام گذاری شده عنوان کرد: در روز ۱۳ آبان برخی از دانشجویان آگاه با الهام گرفتن از ذات انقلاب اسلامی و نوری که حضرت امام از اسلام و قرآن و حضرت صاحب الامر (عج) گرفته بودند، به صورت خودجوش انقلاب دوم را رقم زدند.
محسنی اژه ای اضافه کرد: شیطان بزرگ برای خودش وجاهت و ابهتی دروغین در دنیا درست کرده بود که خیلی ها جرأت نمی کردند به او نزدیک شوند و با آن مقابله کنند و این گونه به خود تلقین کرده بودند که باید دنیا همانطور باشد که ابرقدرت ها می خواهند.
وی افزود: دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در چنین شرایطی با یک اقدام انقلابی شاخ این غول نما را شکستند و ابهت دروغینش را با عنایت خدا فرو ریختند و دنیا دید که درون این طبل توخالی چیزی نیست.
رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: در حادثه طبس هم جنود پنهان خدا به میدان آمدند و بار دیگر پوزه شیطان بزرگ را به خاک ذلت مالیدند و نشان دادند با تاکید بر ایمان و توکل و اعتماد به خدا میتوان در مقابل قدرت های استکباری ایستاد و البته ما هم باید مراقبت باشیم که خدای ناکرده روحیه استکباری پیدا نکنیم.
محسنی اژه ای ضمن اشاره به تقارن روز دانش آموز با سالروز تبعید حضرت امام اظهار داشت: دشمن تلاش می کرد تا نور الهی را که در امام خمینی (ره) تجلی یافته بود خاموش کند و امام را بازداشت، تبعید و محدود کردند، اما این نور نه تنها خاموش نشد بلکه در تقارنی معنادار و در همان روز ابهت دروغین استکبار فروریخت.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به نامگذاری ۱۴ آبان بعنوان «روز فرهنگ عمومی» عنوان کرد: اصل انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بود و زیرساخت قدرت، اقتدار و استقلال هم مسائل فرهنگی است.
محسنی اژه ای اضافه کرد: خیلی از بزرگان مساله فرهنگ را همچون مولفه ها و الزامات قدرتِ نظام و ملت می دانند، ولی میتوان گفت فرهنگ زیرساخت همه مولفه ها همچون اقتصاد، امنیت و علم و تکنولوژی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر فرهنگ صحیح عمومی اسلامی داشته باشیم خیلی از مسائل اقتصادی ما هم خود به خود بهتر می شود و خیلی از مشکلات و مفاسد با ارتقاء فرهنگ عمومی حل و ریشه کن خواهد شد.
محسنی اژه ای با بیان اینکه اگر فرهنگ اسلامی و دینی ما ارتقاء یابد علم و معرفت ما هم افزون می شود و امنیت بهبود می یابد، تصریح کرد: تعالی فرهنگ عمومی تنها با الزامات قانونی و مقررات حکومتی به وجود نمی آید و نیازمند فرهنگ سازی و همیاری رسانه ها و صاحبان قلم و خطابه است.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به سفر کاری ۱۸ ساعته خود و همکارانش به استان خوزستان در هفته گذشته و بررسی میدانی مشکلات این استان عنوان کرد: استان خوزستان دارای مواهب غنی الهی است، اما به خاطر برخی ضعف ها مردم گرفتار مشکلاتی شدند که حقیقتاً مستحق آن نیستند و دشمن هم به دنبال سوءاستفاده از این ضعف هاست.
محسنی اژه ای تاکید کرد: مسائل استان خوزستان باید به صورت ویژه دیده شود و با اقدامات متعارف و مرسوم نمی توان مشکلات آب، مسائل زیست محیطی و فرهنگی و اقتصادی مردم این منطقه را حل کرد و تلاش ما این است با یک نسخه خاص به صورت فوق العاده به این مسائل دقت کنیم.
تاکید رئیس دستگاه قضا بر لزوم هوشیاری و مراقبت در حوزه سایبری
در بخش دوم نشست شورایعالی قوه قضاییه حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه ضمن اشاره به مشکل بوجود آمده در جایگاه های سوخت از صبوری مردم قدردانی نمود و با اخطار نسبت به نقشه های دشمن در حوزه سایبری که ریشه در شکست و عدم موفقیت در توطئه ها و اهداف قبلی آنها دارد، به مسؤلان ذیربط تصریح کرد که در این حوزه هوشیاری و مراقبت لازم را مبذول دارند.
صلح و سازش بین ۲ طایفه در استان خوزستان بعد از چند سال نزاع، دستاوردی کم نظیر است
وی در واکنش به گزارش محمدباقر الفت در مورد صلح و سازش بین ۲ طایفه در استان خوزستان بعد از چند سال نزاع خونین (با ۲۰ کشته و چندین نفر زخمی و...) که در جریان سفر استانی اخیر صورت گرفت، از این اقدام بعنوان دستاوردی کم نظیر یاد کرد که با عنایت خداوند متعال و تلاشهای مسؤلان استانی، علما، ریش سفیدان و متنفذین محلی و مردم استان خوزستان رخ داده است.
رئیس عدلیه بر نقش موثر پایداری این قبیل مصالحه ها در حصول صلح و سازش در پرونده های مشابه تصریح کرد و اظهار داشت: تعداد زیادی از این پرونده ها در عدلیه موجود است که پایداری در این مدل سبب میشود مشکل ان ها هم به صلح و سازش بیانجامد.
دستور رئیس عدلیه به دادستانی کل و سازمان بازرسی جهت بررسی مستمر انبارهای نگهداری کالا
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین منتظری ضمن اشاره به بازدید از انبار بندر امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: در هر سه انبار از سالهای گذشته کالاهایی وجود داشت. در یکی از انبارها ۴۲۰۰ تن برنج باقی مانده که مرجوعی است و باید به کشور مورد نظر برگردانده شود.
وی اضافه کرد: در یک انبار هم ۱۴۰ هزار تن ذرت فاسد وجود داشت که ۱۲۰ هزار تن را خارج کردند و تاکید شد که مابقی آن هم ظرف یک ماه از انبار تخلیه شود؛ چونکه آثار زیانباری برای محیط زیست دارد.
دادستان کل کشور اضافه کرد: در یک انبار هم ۳۷۰۰ تن کالای مسموم از سال ۹۷ وجود دارد که در ارتباط با پشتیبانی امور دام است که تاکید شد زودتر تخلیه شوند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در واکنش به گزارش دادستان کل کشور در مورد انبارهای نگهداری کالا که در جریان سفر استانی خوزستان مورد بازدید قرار گرفته بود با نامطلوب ارزیابی کردن وضعیت موجود به دادستان کل کشور و رئیس سازمان بازرسی دستور داد که به صورت مستمر این مورد را بررسی و تدبیری برای رفع مشکل نگهداری کالا در انبارها اتخاذ نمایند.
وی با گلایه از وضعیت نگهداری کالاها در انبارهای سازمان امور تملیکی و گمرکات کشور که گاها منجر به فاسد شدن بعضی از آنها می شود و با اشاره به اینکه به رئیس جمهور و رئیس مجلس اظهار کرده ام که این مورد با عقل و منطق و شرع پذیرفته نیست، اظهار داشت: کالاهای زیادی می آید و در انبار گمرک می ماند و انبار را اِشغال می کند و وقتی انبار ِاشغال شد محلی برای کالای دیگر که باید تخلیه شود موجود نیست و باید در نوبت بماند که این مورد هزینه بر می شود.
رئیس قوه قضاییه افزود: کالا می ماند و به هر علتی ترخیص نمی گردد درحالیکه باید در مورد کالایی که می آید پیشبینی صورت گیرد که آیا می تواند تخلیه و ترخیص شود و اگر نمی تواند چند وقت می تواند نگهداری شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با اشاره به اینکه این کالا مورد نیاز کشور است، تخلیه هم می شود، اما ترخیص نمی گردد تا زمانیکه فاسد شود، از روند موجود انتقاد نمود و اظهار داشت: چه منطقی است که کالا را نیاز داشته باشیم، پول هم داده باشیم، ولی آن کالا بیاید تا در انبار بماند.
وی ضمن اشاره به گزارش دادستان کل کشور در مورد ۱۴۰ هزار تن ذرت فاسد در یکی از انبارهای بندر امام خمینی (ره) اظهار داشت: این ذرت ها به کشور آمده، مانده و فاسد شده است و الان باید کلی پول هزینه شود تا برای این جنس فاسد فکری صورت گیرد. حال سوال اینجاست که این کالای فاسد کجا باید امحا شود؟
ماموریت رئیس دستگاه قضا به دادستانی کل و سازمان بازرسی برای رفع مشکلات انبارهای سازمان اموال تملیکی
رئیس قوه قضاییه با طرح این سوال که دو نماینده قوه قضاییه در سازمان اموال تملیکی چه کاری انجام می دهند، اظهار داشت: اموال زیادی در انبارهای سازمان اموال تملیکی وجود دارد که فاسد شده و تاریخ گذشته است و یا تعداد آن از مقدار ذکر شده روی کارتن کمتر است که معلوم نیست تعدی به این کالا، در کجا صورت گرفته است؟
محسنی اژه ای با تاکید براینکه هیچکس این وضعیت ورود، نگهداری و ترخیص کالا را قبول نمی کند به رئیس سازمان بازرسی و دادستان کل کشور مأموریت داد تا هر اقدامی که می شود برای رفع مشکلات موجود صورت دهند.
وی با اشاره بر این که امکان دارد در این حوزه قانونگذاری نیاز باشد در عین حال تصریح کرد که با همین قوانین فعلی هم می شود بهتر از روند موجود عمل کرد.
آمادگی دستگاه قضا برای استقرار قاضی سیار یا ثابت در همه گمرکات
رئیس دستگاه قضایی آمادگی خویش را برای استقرار قاضی سیار یا ثابت در همه گمرکات کشور اعلام نمود و اظهار داشت: تا جایی که جز اختیارات بنده است هر نوع همکاری را انجام می دهم؛ چونکه وضعیت بسیار نامناسب است.
وی افزود: این مورد از راه وزارت اقتصاد باید دنبال شود، به صرف این که یک نامه نوشته شود که فلان صدمه موجود است نباید مبحث رها نشود. در مورد هر فردی که اهمال کرده است چه در دولت سابق چه در این دولت و چه در دستگاههای دیگر و در قوه قضاییه باید از نظر قضایی پیگیری صورت گیرد.
ظرف ۱۵ روز آینده به همه درخواست های واصله در جریان سفر به خوزستان پاسخ داده می شود
در ادامه جلسه حجت الاسلام والمسلمین مظفری رئیس دیوان عدالت اداری هم به عرضه گزارشی از سفر به خوزستان پرداخت و ضمن اشاره به ملاقات خود با ۳۰۰ نفر از مردم خوزستان و دریافت ۷۰۰ نامه مکتوب در جریان سفر تصریح کرد که ظرف ۱۵ روز آینده به همه درخواست ها پاسخ داده می شود.
وی همینطور ضمن اشاره به جلسات با تأمین اجتماعی، شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان آب و برق و احصای پرتکرارترین پرونده هایی که مردم با آن درگیر هستند، از تعیین مهلت دو هفته ای برای اجرای احکام صادره در این حوزه ها اطلاع داد.
در ادامه رحیمی وزیر دادگستری ضمن اشاره به رایزنی با معاونت حقوقی قوه قضاییه به منظور عرضه طرح ها و لوایح قضایی، به پیش نویس تفاهمنامه ای اشاره نمود که به منظور همکاری با مجلس از جانب معاونت اول قوه قضاییه، معاونت حقوقی و حوزه ریاست دستگاه قضا تهیه شده است.
دستگیری باند جعل ثنا در قم و مازندران
حجت الاسلام والمسلمین عبدالهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه به گزارشی از سفر خوزستان پرداخت و از آزادی ۳۵۸ زندانی، تهیه جهیزیه برای خانواده ۱۴ زندانی، اهدای ۷۰۰ بسته معیشتی به خانواده های زندانیان، دیدار با صنعتگران و حل مساله پرداخت حقوق هفت تپه، ملاقات با ۵۳۰ رجوع کننده و صدور دستورات لازم در مورد چهار پرونده مطرح استان اطلاع داد.
وی همینطور از دستگیری باند جعل ثنا در قم و مازندران اطلاع داد.
بازداشت دو مدیر سابق بانکی
علی القاصی مهر دادستان تهران طی گزارشی در ارتباط با پرونده یکی از بانکها اظهار داشت: این بانک از راه ادغام با موسسه مالی و اعتباری و چند شرکت تعاونی اعتبار دیگر تشکیل شده است که در اموال انتقالی از طرف شرکتهای تعاونی اعتبار به بانک از راه ارزیابی غیرواقعی املاک، تضییع گسترده حقوق بانک صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: دو نفر از مدیران سابق این بانک هم اکنون بازداشت هستند و در ارزیابی فقط ۶ فقره پلاک ثبتی، رقمی بالغ بر ۳۴ هزار میلیاردریال ارزیابی غیرواقعی صورت گرفته است.
القاصی مهر به خرید و فروش ارز سهیمه ای اشخاص اشاره نمود و ضمن اشاره به تشکیل پرونده ای در این حوزه اظهار داشت: بانک مرکزی بابت هر کارت ملی حدود ۲ هزار دلار ارز واگذار می کند که این اقدام سبب ایجاد بازار سیاه شده است به نحوی که عده ای از راه اجاره کارت ملی، ارز تعلق گرفته به آنها را دریافت کرده و در برابر آن، رقم ناچیزی بابت اجاره کارت ملی به آنها پرداخت می نمایند.
وی افزود: در این پرونده ۵ متهم که از راه کارت ملی حدود ۳ هزار نفر، چند میلیون دلار ارز از بانک مرکزی دریافت کرده اند دستگیر شده اند.
القاصی مهر در ادامه تصریح کرد: در پرونده یکی از شرکتهای مطرح پتروشیمی واگذاری سهام دولتی به صورت غیرواقعی مطرح رسیدگی است که با پیگیری های انجام شده توسط دادسرای تهران بیشتر از ۱۵۰۰ میلیاردریال به بیت المال بازگشته است.
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی معاون قضایی قوه قضاییه نیز با تشریح جزئیات عفو اخیر سه هزار و چهارصد و پنجاه و هشت تن از محکومان اظهار داشت: ۱۰۰ نفر محکومان به اعدام بودند که یک درجه تخفیف در مورد آنها اعمال شد و در این میان دو نفر از اتباع خارجی بودند.
وی همینطور از عفو ۷۶ محکوم امنیتی اطلاع داد.
بررسی کمی و کیفی وضعیت استان ها با عنایت به جرائم اولویت دار
اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از احصای طرح و برنامه هایی که به علل مختلف در حوزه پیشگیری متوقف شده است اطلاع داد.
وی اظهار داشت: کارنامه پیشگیری برای هر استان طراحی شده است تا از نظر کمی و کیفی وضعیت استان ها با عنایت به جرائم اولویت دار بررسی شود.
معاون اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم قوه قضاییه همینطور از دستور کار قرار دادن پیشگیری اورژانسی اطلاع داد تا نتایج آن برای مردم ملموس باشد.
در آخر این نشست رئیس قوه قضاییه ضمن تشکر از اقدامات حجت الاسلام درویشیان در سازمان بازرسی کل کشور در زمینه تهیه گزارش های مختلف و شناسایی بسترهای فساد با آرزوی موفقیت وی در مسولیت های اتی، برای دکتر خداییان رئیس جدید سازمان بازرسی از درگاه خداوند متعال توفیق در انجام مسئولیت را مسئلت نمود.
وی همینطور ضمن اشاره به درخواست رئیس سابق سازمان قضایی نیروهای مسلح برای بازنشستگی از اقدامات وی هم تشکر کرد.




منبع:

1400/08/10
23:11:48
0.0 / 5
582
تگهای خبر: اموال , بازداشت , پرونده , حقوق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
سایت مرجع رسمی وکالت آی-وکیل : حقوق مالکیت محفوظ است.

وکیل

وکالت

وکیل پایه یک

دادگستری

موکل

جستجوی وکیل مجرب

وکیل

محکمه

آگهی قانونی وکیل

وکالت

وکالت

دادگستری

وکیل ماهر

خانواده